Ostanimo u kontaktu

TEMA 'HELLOWEEN U MRAKU KRAJ ŠKOLE'

Ravnateljica OŠ don Mihovil Pavlinović očitovala se glede Neformalne inicijative ‘Svjetla kraj Škole’

Objavljeno prije

Ravnateljica OŠ don Mihovil Pavlinović, Žana Dodig očitovača se glede Neformalne inicijative ‘Svjetla kraj Škole’, izjavu prenosimo u cijelosti:

Obraćam se javnosti kao ravnateljica Škole uz koju se veže Neformalna inicijativa Svjetla kraj Škole jer mislim da je potrebno da se čuje i druga strana.

Naime, javnosti je poznato da je osnivač Škole Dubrovačko-neretvanska županija i mi smo, i moramo biti odgovorni kako prema osnivaču tako i prema učenicima i roditeljima zbog kojih Škola i postoji. Sve naše aktivnosti podređene su njima, njihovim interesima i zahtjevima.

Škola ima vanjsko igralište kojim se koriste naši učenici za potrebe redovne nastave TZK te izvannastavnih aktivnosti u kojima je Škola izuzetno  uspješna. Također treba naglasiti da igralište koriste i naši učenici za treninge u večernjim satima (nakon nastave). Sve to nas obvezuje da promišljamo uporabu sportskih terena Škole. Ne treba smetnuti s uma i da smo odgovorni za sigurnost djece i prostora koji pripada školi. Igralište je osvijetljeno do 21 sat (dok na njemu traju spomenute aktivnosti), a ujedno  nismo u mogućnosti osigurati dodatna sredstva kako bi rasvjeta bila uključena i dalje. Također, u suradnji s Policijskom postajom Metković svakodnevno brinemo za sigurnost naših učenika. Dogovoren je pojačani nadzor svih prostora oko Škole, s naglaskom na igralište i školski park  zbog nekih neprikladnih ponašanja na spomenutim školskim prostorima o kojima imamo saznanja.

U dobroj vjeri da će se situacija vezana za neformalnu inicijativu riješiti na civiliziran i kulturan način te da će interesi naših učenika i Školi biti zaštićeni, poručujemo kako vjerujemo da će neformalna inicijativa, odnosno mladi koji su ovu inicijativu pokrenuli, uspjeti pronaći odgovarajuće sportske terene za zadovoljavanje svojih potreba, a mi ostajemo otvoreni za sve razgovore i suradnju.

Ravnateljica OŠ don Mihovil Pavlinović,
Žana Dodig, prof.

EKO RUJAN

Obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu

Objavljeno prije

Jučer je u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača. Učenicima prvih razreda i profesorima su predstavnici DUNEA-e, Petra Popović i Petar Maleta, kroz edukativnu prezentaciju „Utjecaj čovjeka i poljoprivrede na klimatske promjene“, pokušali ukazati na važnost očuvanja ozonskog omotača, te ih osvijestiti o problematici globalnog zatopljenja i efekta staklenika koji u konačnici utječu na poljoprivrednu proizvodnju, kvalitetu života te uzrokuju klimatske promjene s čijim se posljedicama sve više suočavamo.

Osim što je naglasak prezentacije bio na sastavu i nastanku ozonskog omotača, njegovom oštećenju – ozonskim rupama te mogućnostima vlastitog doprinosa zaštiti i oporavku, predstavio se i GeCo2 projekt te održiva kružna ekonomija koja je jedna od sastavnih dijelova zelene tranzicije – EU prioriteta za 2021. godinu. Nakon održane prezentacije su svi sudionici u školskom vrtu zajedno zasadili voćke i drugo zavičajno bilje kako bi dali svoj mali doprinos zelenoj tranziciji.

Naime, obilježavanje ovog međunarodno važnog datuma, samo je jedna od ekoloških aktivnosti „Eko rujna” u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao i rujanskih aktivnosti projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije.

EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije član je mreže EUROPE DIRECT u Hrvatskoj, koja je dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u raspravu o budućnosti EU.

EKO RUJAN

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije