Ostanimo u kontaktu

TEMA 'HELLOWEEN U MRAKU KRAJ ŠKOLE'

Ravnateljica OŠ don Mihovil Pavlinović očitovala se glede Neformalne inicijative ‘Svjetla kraj Škole’

Objavljeno prije

Ravnateljica OŠ don Mihovil Pavlinović, Žana Dodig očitovača se glede Neformalne inicijative ‘Svjetla kraj Škole’, izjavu prenosimo u cijelosti:

Obraćam se javnosti kao ravnateljica Škole uz koju se veže Neformalna inicijativa Svjetla kraj Škole jer mislim da je potrebno da se čuje i druga strana.

Naime, javnosti je poznato da je osnivač Škole Dubrovačko-neretvanska županija i mi smo, i moramo biti odgovorni kako prema osnivaču tako i prema učenicima i roditeljima zbog kojih Škola i postoji. Sve naše aktivnosti podređene su njima, njihovim interesima i zahtjevima.

Škola ima vanjsko igralište kojim se koriste naši učenici za potrebe redovne nastave TZK te izvannastavnih aktivnosti u kojima je Škola izuzetno  uspješna. Također treba naglasiti da igralište koriste i naši učenici za treninge u večernjim satima (nakon nastave). Sve to nas obvezuje da promišljamo uporabu sportskih terena Škole. Ne treba smetnuti s uma i da smo odgovorni za sigurnost djece i prostora koji pripada školi. Igralište je osvijetljeno do 21 sat (dok na njemu traju spomenute aktivnosti), a ujedno  nismo u mogućnosti osigurati dodatna sredstva kako bi rasvjeta bila uključena i dalje. Također, u suradnji s Policijskom postajom Metković svakodnevno brinemo za sigurnost naših učenika. Dogovoren je pojačani nadzor svih prostora oko Škole, s naglaskom na igralište i školski park  zbog nekih neprikladnih ponašanja na spomenutim školskim prostorima o kojima imamo saznanja.

U dobroj vjeri da će se situacija vezana za neformalnu inicijativu riješiti na civiliziran i kulturan način te da će interesi naših učenika i Školi biti zaštićeni, poručujemo kako vjerujemo da će neformalna inicijativa, odnosno mladi koji su ovu inicijativu pokrenuli, uspjeti pronaći odgovarajuće sportske terene za zadovoljavanje svojih potreba, a mi ostajemo otvoreni za sve razgovore i suradnju.

Ravnateljica OŠ don Mihovil Pavlinović,
Žana Dodig, prof.

NESTVARNO LIJEPI PRIZORI S UŠĆA RIJEKE NERETVE

Ako već niste, sad je pravo vrijeme da otkrijete ovaj biser na jugu Hrvatske, uvjerite se i zašto

Objavljeno prije

Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Zovu je prijestolnicom mandarina, zelenom dolinom, hrvatskom Kalifornijom – a ona, slavna i ponosita dolina Neretve, iz godine u godinu s punim pravom privlači sve više domaćih i stranih turista, dok njezini bogati i sočni plodovi te idilični krajolici nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Delta Neretve zapravo je jedina prava delta u Hrvatskoj, a plovidbe tim prekrasnim krajem – i to u izvornom neretvanskom plovilu – lađi – doživljaj je koji se ne zaboravlja, potvrdili su ama baš svi koji su iskusili ovo čarobno iskustvo.

Osim posjeta Pločama, Opuzenu i Metkoviću, najvažnijim gradovima u dolini Neretve, ne smijete propustiti ni kušati vrhunsku gastronomiju ovoga kraja – primjerice, jela od žaba i jegulja s čuvenim neretvanskim brudetom, piše Jutarnji.hr.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije