Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GINEKOLOGIJA KLJUČAN PROBLEM DOMA ZDRAVLJA METKOVIĆ

Ravnatelj Štimac: ‘Ovih dana ćemo ponovo objaviti natječaj, nadamo se da će biti zainteresiranih, jer cilj je otvaranje novih radnih mjesta’

Objavljeno prije

Mihovil Štimac, Dom zdravlja Metković

Ginekologija je jedan od ključnih problema Doma zdravlja Metković, s obzirom da u Metkoviću postoji izvanbolničko rodilište. Odlaskom doktora Ahmeta Bubice u mirovinu, rodilište i primarnu ginekologiju je preuzeo dr. Živko Matuško.

Situacija kao takva nameće pitanje manjka ginekološkog kadra u Metkoviću, što je i čest povod izraza nezadovoljstva naših sugrađanki. To nas je navelo da pitanje ginekologije postavimo ravnatelju Doma zdravlja Metković, gospodinu Mihovilu Štimcu.

Sveznalica 7400xXpx

– Trenutno je situacija da i ordinacija i rodilište ovise o jednom liječniku, doktoru Matušku, ali s obzirom na neumoljivo tržište, jednostavno nema liječnika koji su iskazali interes za rad u Metkoviću. Mi ćemo ovih dana ponovo objaviti natječaj, ponovo ga dati u medije, i ponovo ga dati na više strana u nadi da će se netko javiti. Obzirom da nam se specijalizantica vraća najranije 2021. godine, a doktor Matuško puni uvjete za mirovinu 2022., samim time mi ovog trenutka možemo zaposliti doktora na neodređeno vrijeme. Nadamo se da će biti zainteresiranih, jer Metković je ipak lijep grad za živjeti i bilo bi šteta da nemamo ginekologa i da idemo ka zatvaranju, – rekao je Štimac te dodao kako mu nije u cilju zatvaranje radnih mjesta nego, dapače, otvaranje novih.

Piše: Dalibor Čutura / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije