Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PLOČA

Raspored događanja 21. Maratona lađa u Pločama

Objavljeno prije

Ploče - Maraton lađa

Maraton lađa na Neretvi jedan je od najmasovnijih i najposjećenijih amatersko-sportskih natjecanja u Hrvatskoj. Prošle godine obilježena je jubilarna 20. godišnjica ovog spektakularnog događaja, a u tih 20 godina održavanja sudjelovao je respektabilan broj ekipa i veslača. Po gledanosti, Maraton lađa je jedan od najvećih događaja Hrvatskoj, a ujedno i turistički spektakl i atrakcija. Uživo ga gleda nekoliko desetaka tisuća gledatelja na cijeloj ruti. Za pobjedu u ovom prestižnom natjecanju i osvajanje štita kneza Domagoja na Maratonu lađa 2018. borit će se 26 lađarskih ekipa odnosno 260 veslača.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Na svom putu do cilja od Metkovića do Ploča dugom 22.5 km svaki veslač će u prosjeku izveslati impresivnih 9000 zaveslaja.

Ove godine Grad Ploče i Turistička zajednica Grada Ploča pripremili su petodnevni manifestaciju posvećenu ovom najznačajnijem događaju u dolini Neretve.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Manifestacija se otvara 6. kolovoza u 20.30 sati velikim koncertom „Četiri tenora“ – Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Pecotić Peco i Marko Škugor. Ovaj koncert zasigurno će oduševiti publiku željnu profinjenog glazbenog izričaja jer su na repertoaru ovih vrhunskih vokala poznate arije, kancone i evergreeni.

Drugi dan manifestacije, 7. kolovoza od 20 sati rezerviran je za Lađarsku večer i druženje s lađarima u „dnevnom boravku“. Kroz neformalni razgovor predstavit će nam se lađarske ekipe sa područja grada Ploča i predsjednik Udruge lađara Neretve Dalibor Obradović . Za više zabave pobrinuti će se funky-reagge grupa Mjesni Odbor koncertom u 21 sat.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

8. kolovoza za dobru zabavu i znanstveno fantastični ritam pobrinuti će se Sciefidelity Orchestra koncertom na Rivi s početkom u 21 sat.

Da zabave i ritma ne nedostaje 10. i 11. kolovoza pobrinuti će se pivari na Danima craft piva koja, naravno ne bi bila neodoljiva da ne nude 20-ak vrsta craft piva uz dobru muziku. Stoga su svi ljubitelji piva i dobre zabave pozvani na Rivu 10. kolovoza u 20 sati na 2. Dane craft piva u Pločama.

11. kolovoza startom 26 lađarskih ekipa u 17 sati iz Metkovića započinje Maraton lađa i nakon nešto više od dva sata i odveslanih 22,5 km očekuje se pristizanje najbržih ekipa na cilj u Pločama.

„Muku čekanja“ na dolazak prvaka 21. Maratona lađa olakšat će zabava uz dobru muziku. Svakako preporučujemo kušanje okusa i mirisa neretvanskih delicija iz domaće proizvodnje. Njih će predstaviti vrijedne ruke bogatog neretvanskog, ali i okolnih krajeva kroz Sajam domaćih proizvoda i 2. Dani craft piva, koji počinju u 17 sati.

Službeno proglašenje pobjednika i svečana dodjela medalja i štita kneza Domagoja je u 21 sat nakon čega se program nastavlja uz koncert Nene Belana do kasno u noć.

(Ugostiteljski objekti u Gradu će biti otvoreni do ranih jutarnjih sati)

Program možete pregledati i na web stranici www.maraton.ploce.hr.

ROKO TOLIĆ 740/300px

PREPORUKA STOŽERA CZ DNŽ

Od ponedjeljka nastava u svim školama u županiji po modelu A

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije; sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a nakon pribavljenog stručnog mišljenja ZZJZ DNŽ; dao je preporuku osnivaču srednjih škola na području doline Neretve da od 10. svibnja učenici svih razrednih odjeljenja idu na nastavu po modelu A.

Napominjenmo kako će tako od ponedjeljka 10. svibnja učenici svih osnovnih i srednjih škola u cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji normalno pohađati nastavu, odnosno po modelu A.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

 

 

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

 

 

MOST Nikica Hajvaz 740×154

 

 

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije