Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ŽUPA SV. ILIJE METKOVIĆ

Raspored blagoslova obitelji (nastavak nakon Božića)

Objavljeno prije

Blagoslov obitelji u župi sv. Ilije proroka u Metkoviću nastavlja se 27. prosinca od 9:30 sati.

Iz župnog ureda mole građane da pripremite na stol blagoslovljenu vodu, svijeću i bibliju, a križ neka je na stolu ili dobro vidljivom mjestu.

27. prosinca (utorak)

Sveznalica 7400xXpx

– Ul. Petra Krešimira IV. (po 2 fratra) s oba kraja

28. prosinca (srijeda)

– Ul. L. Matića i Jasline (1 fratar)
– Ul. Fra A. K. Miošića (2 fratra) s oba kraja
– Bočina i ul. J. Gotovca (1 fratar)
– Dubravica (od 11 sati)

29. prosinca (četvrtak)

– Mobine (1 fratar)
– Ul. P. Zoranića (1 fratar)
– Ul. kralja Zvonimira (1 fratar)
– Ul. Hrvatskih iseljenika, don R. Jerkovića i Matice hrvatske (1 fratar)

30. prosinca (petak)

– Splitska (2 fratra) s oba kraja
– S. Radića (1 fratar)
– Ul. I. Gundulića (1 fratar)

2. siječnja (ponedjeljak)

– Ul. A. Starčevića (2 fratra) s oba kraja
– Trg bana Jeličića (2 fratra) s oba kraja

3. siječnja (utorak)

– Trg F. Tuđmana (1 fratar)
– Sportska ulica (1 fratar)
– Ul. kneza Domagoja (1 fratar)
– Ul. Ivana Mažuranića (1 fratar)

– Sve one koji nisu kod kuće onog dana kad se blagoslivlja u njihovoj ulici ili one koje slučajno preskočimo molimo da nas kontaktiraju što prije na župni mobitel (099 216 1855) kako bismo ih mogli pohoditi i blagosloviti 4. ili 5. siječnja (ili po dogovoru neki drugi termin).

Ako smo neku ulicu zaboravili navesti možete nas slobodno obavijestiti. Biti ćemo vam zahvalni, – objavljeno je na župnim stranicama Župe sv. Ilije proroka Metković.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić na konferenciji ‘Promocija Europskog socijalnog fonda plus’

Objavljeno prije

Na konferenciji „Promocija Europskog socijalnog fonda plus“ koju su otvorili župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš predstavljene su mogućnosti iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) koje su na raspolaganju Republici Hrvatskoj u novom proračunskom razdoblju EU. ESF+ glavni je instrument Europske unije za ulaganje u četiri ključna područja: ulaganje u zapošljavanje i povećanje razine vještina, socijalna politika, obrazovanje i cjeloživotno učenje te ulaganje u zdravstvenu i dugotrajnu skrb.

Župan Dobroslavić zahvalio je Vladi RH na dosadašnjoj podršci u razmjeni informacija u provedbi projekata podržanih EU sredstvima na području Dubrovačko-neretvanske županije. Izrazio je zadovoljstvo posebnim naglaskom stavljenim na strukovno obrazovanje, što je naša županija prepoznala kroz provedbu projekta Turističko ugostiteljske škole Dubrovnik, „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik”, ukupne je vrijednosti preko 10 milijuna eura. Također, kroz novi program naglasak je stavljen na socijalnu zaštitu te kvalitetne i dostupne socijalne i zdravstvene usluge poput primjera projekta „Josipov dom“ (centar za pomoć žrtvama nasilja), sigurne kuće za žene žrtve nasilja. Župan je pritom spomenuo i niz projekata „Unapređenja usluga u predškolskim ustanovama“ te dugogodišnji projekt „Pomoćnika u nastavi“. Naglasio je važnost uloge Regionalne agencije DUNEA u provedbi navedenih programa kroz pružanje tehničke pomoći u pripremi i prijavi istih. „Mi ćemo kao i dosada pratiti natječaje i prijavljivati se na javne pozive i vjerujemo da će provedba ESF+ programa doprinijeti uravnoteženom regionalnom razvoju“ zaključio je izlaganje župan župan Dobroslavić.

Državni tajnik Ivan Vidiš podsjetio je kako je Hrvatska u posljednjoj godini korištenja sredstava iz ESF-a za razdoblje 2014.-2020., kojima je glavni cilj bio stabilizacija tržišta rada te da su na redu prvi javni pozivi i korištenje sredstava iz novog ESF+ fonda. Za sljedeće programsko razdoblje najavio je tri programska cilja za iskorištavanje sredstava iz ESF+, prvi od kojih je dostizanje stope zaposlenosti od 75 posto, drugi je uključivanje 55 posto odraslog stanovništva u proces cjeloživotnog obrazovanja dok je treći smanjenje za više od 300 tisuća građana koji su u riziku od siromaštva, a što će se odraditi u suradnji s drugim mjerama i fondovima.

Sveznalica 7400xXpx

Uz ostale govornike na konferenciji je sudjelovao i zamjenik voditelja jedinice ESF fonda iz Europske komisije Michael Morass, nadležne za Njemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku. Republici Hrvatskoj će u novom sedmogodišnjem razdoblju biti na raspolaganju 2,27 milijardi eura iz Europskog socijalnog fonda plus za ciljeve podizanja zaposlenosti, cjeloživotnog obrazovanja i smanjenja rizika od siromaštva.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije