Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

BIRDLIFE

Promatranje i praćenje stanja ptica na ušću Neretve

Objavljeno prije

kulik-sljepcic-pticiUdruga BIOM, hrvatski BirdLife partner, poziva sve zainteresirane građane da se priključe u aktivnosti promatranja i praćenja stanja ptica na području ušća Neretve. Od 19.7.2013. do 2.8.2013. djelatnici i članovi BIOM-a će svakodnevno provoditi aktivnosti promatranja ptica na ušću Neretve. U dva tjedna trajanja, intenzivno će se raditi sa svim zainteresiranim posjetiteljima, lokalnim stanovništvom i turistima.

Delta Neretve sa svojim ušćem je prirodni biser istočne obale Jadrana i želja nam je predstaviti njegove biološke vrijednosti upravo stanovnicima ovog kraja. Ptice, osim svoje estetske i baštinske vrijednosti, mogu i gospodarski doprinijeti ovome kraju. Za to je potreba učinkovita zaštita ali i edukacija kako bi se te vrijednosti mogle prenijeti dalje. Stoga pozivamo da nam se priključite u našim aktivnostima, – izjavio je Ivan Budinski, diplomirani inženjer šumarstva i stručni suradnik za zaštitu prirode u Udruzi BIOM.

Ukoliko se pridružite ekipi BIOM-a, saznati ćete različite zanimljivosti o živom svijetu delte Neretve, osobitostima tog kraja, ali i svim prijetnjama s kojima se prirodni svijet mora nositi na tom području. Ako želite sudjelovati u promatranju i praćenju ptica, slobodno dođite i potražite članove BIOM-a u okolici kampa na ušću Neretve.

usce-neretve-mali-vranciOvaj promatrački kamp na Neretvi dio je niza aktivnosti kojem je cilj pratiti prelet ptica na jadranskom selidbenom put te je financiran od strane EuroNatur-a. Osim samog praćenja preleta, bitan dio aktivnosti je usmjeren ka edukaciji i podizanju svijesti o potrebi zaštite ptica i prirode.

Udruga BIOM ovime nastavlja dugogodišnji niz aktivnog uključivanja u zaštitu prirode na području Dubrovačko-neretvanske županije. Tako su u dosadašnjim aktivnostima izdani letci Ptice grada Dubrovnika, postavljene edukativne table na Lokrumu, a nedavno su djelatnici BIOM-a postavili izložbu fotografija u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik na temu krških prirodnih vrijednosti. Također, Udruga BIOM sustavno provodi monitoring značajnih ptica na području NP Mljet te na širem području županije.

Više detalja se može saznati na stranicama Udruge BIOM, www.biom.hr

RIBARSKA NOĆ U OPĆINI KULA NORINSKA

Krvavac je sinoć ispunio miris ribe s gradela, dobre zabave nije nedostajalo

Objavljeno prije

Sinoć je Krvavac ispunio miris ribe s gradela. Svi posjetitelji sa Covid potvrdama uživali su u besplatnim gastromoskim delicijama neretvanskog kraja.

Za dobru zabavu pobrinula se Grupa Narona, a kako je bilo donosimo u kratkoj foto-galeriji.

OVAJ DOGAĐAJ FINANCIRAN JE UZ POMOĆ EUROPSKOG FONDA ZA POMORSTVO I RIBARSTVO.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije