Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

HOĆEMO LI PLAĆATI NAJSKUPLJU KANALIZACIJU U HRVATSKOJ

Procjena vrijednosti novog kanalizacijskog sustava grada Metkovića 300 milijuna kuna

Objavljeno prije

Ilustracija: metkovic.hr
Kanalizacijski sustav - desna strana grada Metkovića

Ilustracija: metkovic.hr

Urbano obilježje svakog grada je osnovna infrastruktura, među kojima je kanalizacija, zajedno sa vodovodom, od pamtivjeka na prvom mjestu.

Smatramo da je većina Vas ranije, prilikom raskida ugovora o izvedbi gradske kanalizacije i prečistača informirana, kako je do toga došlo zbog prevelike cijene, čiji je procjenji iznos isprava bio 40 milijuna kuna, da bi se nakon poništenih natječaja popeo na iznos od oko 150 milijuna kuna.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Isto tako podsjećamo da je aktualna gradska vlast kod raskida ugovora obećala početak izgradnje sustava 2016. godine, te da će se umjesto 40% površine grada do 2020. uslugom pokriti 100%, odnosno cijeli grad, uz istu cijenu.

Međutim, prema pisanju gradskog portala od 01. srpnja 2016. najavljuje se početak radova sa zanimljivim datumom lipanj 2017. (nakon lokalnih izbora) ali za cijenu od 275 milijuna kuna.

GALA HOME 740px

Premda smo i tada skretali pozornost da je nemoguće izvoditi razdjelni sustav kanalizacije po istoj cijeni, sada se pokazalo da je ova prva procjena od 275 milijuna skoro sedam puta veća od prve varijante, a dva puta od druge, a s obzirom da je to tek projektantska procjena, uvjereni smo da će cijena skočiti i preko 300 milijuna, iz jednostavnog razloga, što se u njoj ne nalaze pojedinačni kućni priključci, koji će vjerojatno biti financirani iz povećane cijene usluge odvodnje kućanstvima.

A ona bi, prema dobro informiranim izvorima, mogla biti i više nego dvostruko veća od sadašnje cijene koja se fakturira kućanstvima.

Ako su procijenjeni podaci točni i ako je za pretpostaviti da bi se projekt mogao financirati iz Europskih fondova, za koje znamo da idu do 80%, postavlja se pitanje iz kojih će izvora Grad Metković osigurati oko 60 milijuna kuna. Postoje samo dva načina, direktno kreditno zaduženje, i drugi, enormno poskupljenje vode, odvodnje i komunalnih usluga.

Prilikom raskidanja ugovora gradonačelnik Božo Petrov je objasnio i razlog raskidanja, obrazlagajući ga kao trenutno najgorim mogućim rješenje za Grad Metković, jer kako navodi, ugovor je sklopljen na 40 milijuna, a Grad Metković bi trebao izdvojiti 16 milijuna, što je gotovo pola učešća, istaknuo je Petrov. Pogledajte video sa 4. sjednice Gradskog vijeće Grada Metkovića održane 27. rujna 2013. godine, minuta 36.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije