Ostanimo u kontaktu

NOĆ MUZEJA 2021.

Prirodoslovni muzej Metković poziva na virtualanu izložbu Dragane Nuić-Vučković ‘Ludi svijet’

Objavljeno prije

S obzirom na epidemiološku situaciju službeno otvorenje će se održati uz obvezu pridržavanje epidemioloških mjera koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, do 10  osoba koje u prostoru mogu u isto vrijeme. Molimo posjetitelje za razumijevanje.

Izložbu možete razgledati u stalnom postavu muzeja u radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati, a subotom od 9 do  14 sati te na mrežnim stranicama muzeja.

Djelo i reakcija; nudimo vam još jednu izložbu koja korespondira s trenutkom u kojemu živimo, zatvorili smo oči pred nezapamćenim i ubrzanim odumiranjem  prirode u posljednjih 50 godina, koje jeizazvano promjenama na zemlji i u moru:  zagađenjem,novim bolestima staroga uzroka/nebrige, masovnim izlovom koji dovodi do istrjebljenja flore i faune, promjenom klime i stvaranjem invazivnih biljnih i životinjskih vrsta.

Umjetnici koji imaju otvoreno srce i um za istraživanje i izražavanje kolektivnih strahova i nada imaju zadatak usmjeriti nas posredno kroz svoje djelona istraživanje, strah i tama su proživljeni, a na nama je da ih vidimo baš kao i nadu.

Poznavatelji opusa Dragane Nuić-Vučković prepoznat će da je  tematsko područje i dalje isto – svijet figuracije s motivima ljudskog lika i svijeta prirode, pristup u obradi motiva i sadržaja nije se značajno promijenio. Svaka slika je istovremeno traganje, propitkivanje i zauzimanje stava, umjetnost pripovijedanja. Život u kojemu se odgovor na vanjska i unutarnja, pozitivna i negativna iskustva stvarnosti uvijek pronalazi u slici.

„Pričam o  promjeni, međuljudskim odnosima, općenito promjenama u prirodi, ugrožavanju biljnih i životinjskih vrsta, uništenju civilizacije (Veliki žderač), o strahu (Ptice će kljucati ljude), o izobličenim moralnim težnjama i načelima, izbjegavanju odgovornosti, ali i o nadi u duhovno pročišćenje (Majka priroda), u osvješćenju čovjeka (Hodam u svjetlosti puna cvijeća)“, ističe autorica.

Prirodoslovni muzej Metković

Virtualana izložba Dragane Nuić-Vučković ‘Ludi svijet’

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije