Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

MJESTO KOJE JEDNOSTAVNO TREBATE (P)OSJETITI

Prirodni zen i ljetni ples na jednom mjestu – Club Divine i “Art Of Emotions”

Objavljeno prije

U Čapljini, na rijeci Trebižat, u subotu 17.07.2021. godine održat će se spektakularan događaj praćen najpoznatijim zvucima elektronske muzike iz regije.

Sa kompletnim rebrendigom kluba ove sezone, definirano je da klub bude domaćin raznim specifičnim događajima, izvođačima i ljubititeljima prirode.

Prvi u nizu takvih događaja je “Art Of Emotions”, događaj iza kojeg stoji organizator “FreshWave” festivala Nebs Jack. To će biti šesta AOE žurka na kojoj će pored Nebs-a nastupati i regionalne zvijezde poput Marka Nastića i Yakka-e. Događaj počinje od 13 sati gdje će posjetitelji imati priliku plesati, kupati se, igrati odbojku na pijesku ili jednostavno odmarati u prirodi i uživati u cjelodnevnom programu događaja. Priliku da zabave posjetitelje imat će i mlade nade iz Sarajeva Indy Rose, Immodica i Doel.

Važno je naglasiti da je događaj limitiranog kapaciteta. Prodajna mjesta karata: – Club Divine (Čapljina) – Bazza (Mostar) – Opera (Sarajevo) – Hogwarts (Banja Luka)

Cijena karata u presprodaji je 15KM, a na dan koncerta 20KM. Objekat je otvorenog tipa, prostire se na više od 3000 metara kvadratnih riječnih otoka gdje svako može pronaći svoj mir i sigurnost. “Probably the safest place in the Europe”

123movies

using google maps on websites

DUNEA

Predstavljena radna verzija dokumenta Prijedlog politika za sektor kreativnih i kulturnih industrija

Objavljeno prije

Regionalna agencija DUNEA, u sklopu EU projekta „Promocija kreativnog turizma kroz uspostavu iskustvenih i održivih ruta – CREATURES“, 21. rujna organizirala je online predstavljanje nacrta preporuka za unapređenje politika za poticanje suradnje kreativnih i kulturnih industrija u kreiranju održivih turističkih proizvoda inspiriranih kulturnom baštinom.

Nacrt dokumenta izrađen je u suradnji sa Sveučilištem u Ateni te Institutom za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) s namjerom utvrđivanja zajedničkih politika za cijeli prostor ADRION regije, koju, osim Hrvatske, čine i Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Albanija i Grčka.

Autorica dokumenta koji na razini Europske unije prvi put povezuje kreativne i kulturne industrije sa zaštitom prirodne i kulturne baštine i održivim turizmom je dr. sc. Ana Žuvela, stručnjakinja za kulturnu politiku, nove modele i procese upravljanja koji obuhvaćaju i područje kulturnih i kreativnih industrija. Uz preporuke politika, Regionalna agencija DUNEA je u suradnji s timom iz IRMO-a, izradila i pravne preporuke te niz inovativnih pokazatelja kojima se može pratiti razvoj sektora.

Prijedlozi politika su predstavljeni projektnim partnerima iz Autonomne regije Friuli Venezia Giulia (IT), Instituta za urbano planiranje Republike Slovenije (SI), Znanstvenog parka Patras (GR), Ekonomskog fakulteta u Ateni (GR), Regionalnog direktorata za kulturu Vlöre (AL), Ekonomskog fakulteta u Sarajevu (BA) kako bi i sami, svojim komentarima i prijedlozima, imali mogućnost sudjelovati u izradi dokumenta. Prezentaciju i predstavljanje procesa izrade Preporuka politika koji vodi Regionalna agencija DUNEA, održala je koordinatorica projekta Olja Ljubišić. Naglasila je važnost participativnog pristupa u izradi strateških dokumenata, te najavila predstavljanje prijedloga politika u studenome 2021. u Dubrovniku.

Prijedlozi politika će se primijeniti na lokalnoj razini izradom akcijskog plana koji će između ostalog, uključit osmišljavanje dvije nove kreativne rute.

Proračun Regionalne agencije DUNEA za provedbu je 1,6 milijuna kuna dok je ukupan proračun projekta 13,9 milijuna kuna. Projekt je ugovoren kroz Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje INTERREG ADRION i sufinanciran je 85 posto sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. CREATURES se provodi od ožujka 2020. do kolovoza 2022. godine.

Novosti projekta mogu se pratiti na Facebook stranici projekta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije