Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

UŠĆE NERETVE

Pripadnici HGSS-a evakuirali putnike s nasukanog broda

Objavljeno prije

HGSS, Ušće Neretve

Pozivom preko Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, nešto prije početka Maratona lađa na Neretvi, 12. kolovoza 2017. u 15:15 sati, HGSS Stanici Dubrovnik stigao je zahtjev za angažmanom plovila HGSS-a u evakuaciji putnika s nasukanog putničkog broda na ušću Neretve.

Sveznalica 7400xXpx

Po zaprimljenoj dojavi iz Metkovića je žurno upućeno plovilo HGSS Stanice Dubrovnik – Ispostave Neretva sa 3 člana posade. Ubrzo zatim je uslijedio ponovni poziv u kojem se navodi kako je u navedeno plovilo počelo prodirati more. Odmah je žurno upućeno i plovilo HGSS Stanice Split –  Ispostave Brač sa 2 člana posade, a koje se nalazilo u Metkoviću na osiguranja Maratona lađa. Dolaskom posada na mjesto upućivanja (nakon 20-ak min) zatečena je trabakula koja se nasukala na dijelu otvorenog mora prije samog ušća Neretve.

Uspostavljenem komunikacije s kapetanom broda utvrđeno je da nema ozlijeđenih osoba te da more prodire u stražnji dio broda. 20-ak putnika je evakuirala Lučka kapetanija Ploče svojim plovilom dok je 6 putnika evakuiralo plovilo HGSS-a te ih prebacilo do kopna u Ploče nakon čega su sva ostala postupanja odradili djelatnici Lučke kapetanije Ploče i vatrogasci JVP Ploče, a timovi HGSS-a su se sa plovilima vratili na osiguranje Maratona lađa netom prije njegovog pocetka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

HGSS

KOMIN

Policija pretragom kod dvije starije osobe pronašla heroin, marihuanu i veću količinu novca

Policija je pretragom pronašla drogu, veću količinu novca i dvije puške koje nisu skladištene sukladno zakonu

Objavljeno prije

Foto: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Temeljem sudskog naloga u petak, 2. prosinca, pretraženo je poljoprivredno zemljište i gospodarski objekti na predjelu Komina, koji su u vlasništvu 60-godišnjaka kada je pronađena metalna kutijica sa 117 g heroina, precizna vaga s tragovima heroina, dvije plastične bočice s metadonskom otopinom i oko 366 tisuća kuna u raznim valutama.

Daljom pretragom policija je kod 56-godišnjaka pronašla 1664 g marihuane i dvije lovačke puške koje je legalno posjedovao, ali ih nije skladištio sukladno zakonu, zbog čega su mu uz potvrdu oduzete.

Sveznalica 7400xXpx

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene priuzvodnje i promet drogama policija je osumnjičene kazneno prijavila, a 56-godišnjak je i prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije