Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ČEPIKUĆE

Pripadnici 116. brigade položili vijenac i zapalili svijeću pok. bojovnicima Tuzuku i Roguljiću

Objavljeno prije

U organizaciji  Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rara RH – Podružnice Dubrovačko neretvanske županije, te usprkos nevremenu, pripadnici 1. satnije 1. bojne 116. brigade obišli su Čepikuće i kod spomenika dvojici bojovnika Tuzuku i Roguljiću koji su poginuli na današnji dan 1991. postavili su vijenac i zapalili svijeću.

Nakon što je  zapovjednik Mijo Vukušić pročitao imena 18 poginulih suboraca i do sada umrlih pripadnika postrojbe, održana  je minuta  tišine i sjećanja, a potom je i na centralni županijski  spomenik Vjetreni mlin položen vijenac i zapaljene su svijeće svim poginulim i umrlim braniteljima.

Sveznalica 7400xXpx

Vijenac su položili ratni dozapovjednik Davor Ćelić  i zapovjednik Mijo Vukušić.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije