Ostanimo u kontaktu

ZAPOŠLJAVANJE OSOBA S INVALIDITETOM

‘Prijateljica –socijalna zadruga’ dobila novi stroj za izradu suvenira i igračaka

Objavljeno prije

Prijatelji - novi stroj

Zadruzi Prijateljica – socijalna zadruga Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj u srijedu je isporučena nova „pila“ – CNC stroj pomoću kojeg će osobe s invaliditetom izrađivati suvenire i didaktičke igračke za djecu.

Prijatelji su ovaj stroj,  vrijedan 174 712 kuna, proizveden u poduzeću Elektron-s d.o.o. Korenica, kupili sredstvima odobrenima na Javnom natječaju za dodjelu sredstava za programe inovativnog zapošljavanja Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Udruzi su na istom natječaju odobrena sredstva i za kupnju printera marke Roland vrijedan 85 564 kuna, a uskoro će dobiti i još jedan CNC stroj za izradu suvenira i igračaka.

Prijatelji su se obvezali transparentno trošiti odobrena sredstva sukladno Ugovoru o sufinanciranju te neprekidno zapošljavati sedam osoba s invaliditetom iduća 24 mjeseca dok „Prijateljica-socijalna zadruga“ u istom vremenskog razoblju neprekidno mora zapošljavati pet osoba s invaliditetom.

Prijatelji - novi stroj 2

 

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije