Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Prihvaćeno izvješće o radu župana, dodijeljeno 26 koncesija za bavljenje akvakulturom

Objavljeno prije

U Dubrovniku je danas održana 10. sjednica Županijske skupštine. Među usvojenim točkama dnevnog reda, ističemo prijedlog izvješća o radu župana za prvu polovicu 2022. godine na kojoj je župan Dobroslavić uvodno pobrojao projekte koje provodi Županija i njezine ustanove i trgovačka društva.

”Nastavili smo raditi na razvoju prometne povezanosti, primjerice za brzu cestu Osojnik – ZL Dubrovnik izrađena je Studija utjecaja okoliš i Studija izvodljivosti. U toj fazi je i brza cesta Brijesta – Perna. Dionica te ceste, obilaznica Orebića je projektirana, a već u ovoj godini ide se na raspisivanje natječaja za gradnju te dionice. Za ostali dio brze Pelješke ceste, prednost će biti na dionici od Brijeste do Dubrave. Tu su među ostalim i projekti Akademisa Garište i Čingrija. Od pomorske infrastrukture luka Trpanj je netom završena, Pomorsko-putnički terminal Vela Luka je skoro gotov, luka Donje Čelo je također završena. Komunalne lučice Porto Uš, Blace, Duba Pelješka i Račišće su završene, a projekti Solitudo i Kneže su u tijeku. Luka Cavtat je u gradnji, Ubli pred natječajem za izvođenjem, Perna ima građevinsku dozvolu, Prigradica je pred građevinskom dozvolom. Za valobran Kaše se izrađuje dokumentacija, tu je i vrijedan projekt ceste Korčula – Račišće”, rekao je župan Dobroslavić te naglasio kako će pri Dnevnoj bolnici Metković koja je završena funkcionirati Centar za djecu s posebnim potrebama – Ruka prijatelj.

”To je samo mali dio projekata koje provodi županija i koje možete naći u našem izvješću”, rekao je župan Dobroslavić.

Izvješće je prihvaćeno većinom glasova.

Na sjednici je prihvaćen i Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Dubrovačko-neretvanske županije za 2022. godinu.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

”Proračun je inicijalno planiran na 1,090 milijardi kuna, dok je prvim izmjenama u lipnju proračun za ovu godinu povećan na 1,149 milijardi kuna, do čega je županijski bio 289,2 milijuna kuna kuna. U sklopu Županijskog proračuna u prvoj polovici godine ostvareno je 51 posto prihoda i 32 posto rashoda, što je 14 posto više prihoda i 17 posto rashoda u odnosu na isto razdoblje lani”, rekla je pročelnica UO za financije Dragica Stanić.

Od ostalih točaka dnevnog reda prihvaćen je Program rada Savjeta mladih Dubrovačko-neretvanske županije za 2023.godinu, kao i Plan davanja koncesija na pomorskom dobru za 2023. godinu. Dodijeljeno je ukupno 26 koncesija za bavljenje djelatnosti akvakulture, i to 25 u Malostonskom zaljevu te jedna koncesija na području Općine Slivno.

Sveznalica 7400xXpx

Nikola Babić prisegnuo, Nikša Sentić stavio mandat vijećnika u mirovanje

Na 10. sjednici Županijske skupštine došlo je do promjene u vijećničkim redovima. Umjesto Nikše Sentića (HDZ) u vijećničke klupe ušao je Nikola Babić.

Umjesto Nikše Sentića kao potpredsjednik Skupštine izabran je Teo Andrić, kao predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb izabrana je Irena Korda, na mjestu predsjednika Odbora za zaštitu okoliša i prostornog uređenja zamijenio ga je Krešimir Vejić dok je umjesto njega kao član Odbora za branitelje i žrtve iz Domovinskog rata imenovan danas prisegnuti Nikola Babić.

Cjelovitu sjednicu pogledajte u video prilogu ispod.

VINARIJA DEAK PONOVO ODUŠEVLJAVA SVJETSKIM PRIZNANJIMA!

Plavac mali ‘Veritas’ i Pošip ‘Ćaća moj’ – Vinarije Deak, u Londonu okrunjena prestižnom svjetskom nagradom ‘Decanter’

Objavljeno prije

Vina Vinarije Deak nastavljaju nizati svjetska priznanja. Ovoga puta dvije nagrade stižu s ‘Decantera‘ – najprestižnijeg svjetskog vinskog natjecanja koje se posljednjih tjedan dana održavalo u Londonu. Vino Plavac mali ‘Veritas’ osvojilo je srebrenu medalju, a brončanom se okrunio već dobro poznati Pošip ‘Ćaća moj’.

Ovo je drugo priznanje u nizu za vino Plavac mali ‘Veritas’. Nakon zlata koje je osvojio prije tri mjeseca na vinskom natjecanju ‘Mundus Vini’ u Njemačkom Neustadtu svoju kvalitetu je potvrdio i srebrom na najprestižnijem svjetskom vinskom natjecanju ‘Decanter’ u Londonu.

Plavac mali ‘Veritas’ je nova etiketa s početka ove godine. Riječ je o vinu 2020 godine, uz pokazanu kvalitetu ima i veliki potencijal odležavanja tako da vlasnici očekuju da samo može rasti i biti još bolje vino.

– Jako smo zadovoljni ovim uspjehom koji za nas više nije iznenađenje  nego samo potvrda da smo na pravom putu. Najvažniji je kvalitetan proizvod koji mi Bogu hvala imamo, a prodaja onda nije upitna. Kupci domaći i inozemni su se već navikli na naša vina i znaju što od koje etikete mogu očekivati, a to je ono najvažnije. Činjenica da strani gosti koji kušaju vina na Wine baru ili restoranu, ta ista vina naručuju online, kada se vrate u svoje domove je potvrda da ona vrijede, – ponosno ističu iz Vinarije Deak te dodaju da svake godine podižu količine vina, a lani su zasadili i novi vinograd pošipa te planiraju i izgradnju nove vinarije.

Valja istaknuti da su to i dvije nove nagrade za naše podneblje što samo još jednom dokazuje kvalitetu vina s vinogorja u Komarnoj.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Vinarija Deak je otvorila svoj Wine Bar na Jadranskoj magistrali, prije Pelješkoga mosta, gdje se mogu kušati sva njihova vina, posebice nagrađivana, a svakoga četvrtka očekuje vas i live svirka dalmatinske glazbe.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije