Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

RAZVOJ I PROBLEMATIKA DNŽ

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na sastanku sa županom Dobroslavićem

Objavljeno prije

Plenković - Dobroslavić

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na sastanku sa županom Nikolom Dobroslavićem  razgovarao je o položaju, razvojnim planovima i o problemima Dubrovačko-neretvanske županije.

U razgovoru je župan predsjedniku Vlade Plenkoviću istaknuo specifičan geostrateški položaj DNŽ, razdvojenost teritorija kod Neuma i prometnu nepovezanost područja prema ostatku Hrvatske ali i unutar županije. Naglasio je iznimnu važnost žurne gradnje Pelješkog mosta i nastavka gradnje autoceste Ploče – Osojnik. Zahvalio je Plenkoviću na odlučnosti Vlade da što prije izgradi Pelješki most, kao i na uvrštavanju autoceste do Osojnika u Program Vlade.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Župan je nabrojio ostale projekte važne za DNŽ kao što su dogradnja Zračne luke Dubrovnik, studentski dom, Centar za gospodarenje otpadom, projekt cestovnog i trajektnog povezivanja, projekt širokopojasnog interneta, navodnjavanje Donje Neretve, kongresni centar Dubrovnik, Centar kompetencije za agrume Opuzenu, Poduzetnički inkubator u Pločama i Turistička i ugostiteljska škola s praktikumom u Dubrovniku. Za Putnički terminal u Gružu župan je ponovio potporu DNŽ tom projektu, ali i stajalište da je potrebno postupak ponovno provesti, transparentno i štiteći javni interes.

Župan je naglasio i neriješena granična pitanja s Crnom Gorom u Bokokotorskom zaljevu i s BiH kod Neuma, a posebno je problem premještanja sjedišta državnih ustanova, uprava i javnih poduzeća iz Dubrovnika u Split. Ponovio je protivljenje županije tim premještajima i traženje da se ta premještena sjedišta vrate u županije.

Sveznalica 7400xXpx

Posebno je naglasio potencionalne opasnosti najavljenog istraživanja nafte u crnogorskom podmorju, kao i projekta Gornji horizonti u BiH, za koje Republika Hrvaska nije iskoristila mogućnosti koje joj pruža Espoo knvencija.

Plenković pokazao je velik interes za projekte i probleme županije, zanimao se za pojedinosti tih projekata, kako bi Vlada, gdje je to moguće i potrebno pomogla njihovoj realizaciji. Posebno se zanimao za projekte autoceste i Centra za gospodarenje otpadom, kao i za neriješena pitanja sa susjednim državama. Istaknuo je kako je važno da se županija sustavno i planski razvija i da može računati na potporu Vlade strateškim projektima važnim za najjužniju hrvatsku županiju, ali i za cijelu Hrvatsku.

Na sastaku su sudjelovali saborski zastupnici Branko Bačić, Mato Franković i Maro Kristić, zastupnica u EU parlamentu Dubravka Šuica te županijski vijećnik Frano Matušić.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Sveznalica 7400xXpx

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije