Ostanimo u kontaktu
CLUB DIVINE – Brown Sugar RnB

POŽAR NA RUJNICI, VATRA SE PRIBLIŽLA KUĆAMA

Požar iznad Momića ponovno aktivan

Objavljeno prije

42581043_2077951925866618_2451634488665440256_n

Požar koji je u utorak izbio na području Bagalovića još uvijek je aktivan. Sinoć se ponovno aktivirao požar iznad Momića te se jutros vatra proširila duž istočne padine brda Bobaj. U gašenju požara vatrogascima pomažu kanadera i Air Tracktori.

Požarište se čuva na svim kritičnim lokacijama, uključujući i na području oko Desana, te je na terenu stotinjak vatrogasaca iz doline Neretve i Hrvatske i pedeset pripadnika Hrvatske vojske.

Požarište je jučer obišao i ministar obrane Damir Krstičević koji se sastao sa zapovjednicima vatrogasnih postrojbi i vatrogascima ozlijeđenima pri prevrtanju cisterne u Krvavcu.

POLICIJA UPOZORAVA!

Tijekom posljednja dva dana na području naše županije evidentirano je čak pet požara

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

Tijekom posljednja dva dana, odnosno 27. i 28. srpnja na području Dubrovačko-neretvanske županije evidentirano je čak pet požara.

Radi se o požaru u Lovištu u čijem gašenju je sudjelovao 41 vatrogasac i kanader, a u kojem je opožareno oko pet hektara borove šume i niskog raslinja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog odlaganja žara i pepela iz obližnjeg ugostiteljskog objekta.

Drugi požar se dogodio poviše mjesta Gornji Brgat kojeg je gasio također 41 pripadnik vatrogasnih službi, a u kojem je opožarena manja površina borove šume i niskog raslinja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo tijekom izvođenja građevinskih radova uslijed iskrenja koje je nastalo kidanjem metala brusilicom.

Treći požar se dogodio u ugostiteljskom objektu na području Dubrovnika, a do njega je došlo zbog kvara na električnoj instalaciji.

Četvrti požar se dogodio u Konavlima spaljivanjem osinjaka u prtljažniku starog automobila kada je opožareno i 6 tisuća kvadrata okolnog raslinja.

Posljednji požar se dogodio jučer u mjestu Komarna, a do požara je došlo uslijed rezanja čeličnih elemenata na obližnjem gradilištu.

Četiri o pet navedenih požara su nastala nehajnom ljudskom radnjom dok je peti požar tehničke naravi. Obzirom da bilježimo duži period sparnog i suhog vremena i samim tim veću opasnost od požara pozivamo građane na poseban oprez. 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije