Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SIGURNOST CESTOVNOG PROMETA

Povodom proslave sv. Mihovila djelatnici PP Metković educirali najmlađe sugrađane

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Metković kroz svoje redovne zadaće nastoje građanima RH i svima koji se u njoj zateknu pružiti najveći mogući stupanj sigurnosti.

Dio sigurnosti kao općenitog pojma je i sigurnost cestovnog prometa, pa je zaštita svih njegovih sudionika od kršenja prometnih propisa uzrokovanih neodgovornim ponašanjem pojedinaca, bitna zadaća policije, a posebno prometne policije.

Sveznalica 7400xXpx

Uvažavajući navedeno, a s ciljem povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa, kao i prigodom proslave sv. Mihovila – zaštitnika Policije, policijski službenici PP Metković su dana 29.09. 2022. godine posjetili učenike prvih razreda osnovnih škola te ih tom prilikom educirali o sigurnom sudjelovanju u prometu i uručili im prigodne poklone.

Također, tradicionalno su posjetili Dječji vrtić Leut kojom prilikom su s djecom razgovarali o prometu, te ulozi policijskog službenika kroz program policija u zajednici.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije