Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

UDRUGA OTAC ANTE GABRIĆ

Povodom Međunarodnog dana tolerancije i Svjetskog dana ljubaznosti u Domu za starije igralo se Kolo sreće

Objavljeno prije

Udruga Otac Ante Gabrić, Dom za starje, Kolo sreće 2

Udruga Otac Ante Gabrić ovog tjedna, od 13. do 16. studenog, obilježava Svjetski dan ljubaznosti i Međunarodni dan tolerancije.

Tako su danas, u sklopu obilježavanja ova dva dana, korisnici udruge išli u posjet korisnicima Doma za rehabilitaciju i starije osobe Metković gdje su igrali Kolo sreće, a u šaljivom tonu se naglasilo da u igri svi trebaju biti ljubazni i tolerantni prema suparnicima.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Paula Miličević, organizatorica dnevnih aktivnosti u Udruzi Otac Ante Gabrić, rekla je nešto više o projektu u sklopu kojeg je organizirano druženje i o obilježavanju ovog tjedna.

– Udruga Otac Ante Gabrić već devet godina provodi organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe na području Metkovića. Međutim, zadnje tri godine sredstva za provođenje aktivnosti organiziramo preko natječaja. Jedan od njih je u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gdje smo i ove godine osigurali sredstva za provođenje organiziranih dnevnih aktivnosti za 2017. U tom natječaju projekt-partner nam je Dom za rehabilitaciju i starije osobe Metković. Jedna od zajedničkih aktivnosti je ovo današnje Kolo sreće koje smo upravo smjestili u ovaj tjedan kada obilježavamo i Svjetski dan ljubaznosti i Međunarodni dan tolerancije. Nekako smo u našoj udruzi navikli da kroz niz godina ta dva dana obilježimo zajedno u jednom tjednu kako bismo se podsjetili da smo ipak ljudi koji imaju emocije kojima možemo ovladati i kako bismo trebali svu onu toplinu koju nosimo u sebi pružiti nekome drugome. Takvo je i ovo naše druženje i Kolo sreće – kazala je Miličević.

Aktivnosti povodom Dana ljubaznosti i Dana tolerancije ovog tjedna nastavit će se u Udruzi Ante Gabrić. Sutra, u srijedu, održat će se tombola, a u četvrtak će korisnici na kreativnoj radionici nešto lijepo i slatko pokloniti jedni drugima.

Zanimljivo je napomenuti da u svim ovim aktivnostima sudjeluje i najstarija korisnica Udruge Otac Ante Gabrić, gospođa Baldina Levantin, koja je prošlog tjedna u udruzi proslavila 95. rođendan. Voditeljice udruge kažu da gospođu Levantin vesele dolasci u udrugu i da je sretna što ovakav oblik brige za starije osobe postoji u našem gradu skoro već desetljeće.

Marija Jeramaz

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije