Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OPĆINE I GRADOVI S NERETVANSKOG PODRUČJA

Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata komunalne infrastrukture i ugovori o pomorskom dobru

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u Metkoviću ugovore o sufinanciranju projekata na pomorskom dobru te ugovore o poticanju komunalne infrastrukture i vodoprivrede s općinama i gradovima s područja doline Neretve.

Sukladno provedenom Javnom pozivu o sufinanciranju projekata na pomorskom dobru, Županija će sufinancirati projekt uređenja plaža Ribnjak i Potirna u Pločama u iznosu od 70 tisuća kuna, dok je Općini Slivno, za projekt uređenja obalne šetnice u Kleku odobren iznos od 200 tisuća kuna.

Nakon provedenog Javnog poziva za financiranje izgradnje i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i programa ujednačavanja standarda vodoopskrbe, donesena je odluka o sufinanciranju projekta rekonstrukcije igrališta Kosa u Općini Zažablje u iznosu od 100 tisuća kuna. Za izgradnju vodoopskrbnog sustava u naseljima Nova Sela i Borovci u Općini Kula Norinska dodijeljen je iznos od 100 tisuća kuna, kao i za projekt uređenja nerazvrstane ceste na dijelu polja Jezero u Općini Pojezerje. Gradu Metkoviću odobren je iznos od 70 tisuća kuna za projekt nabave materijala i nasipanja poljskih puteva.

Župan Nikola Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako se i ovi javni pozivi raspisuju s ciljem sufinanciranja projekata koji su od važnosti prvenstveno za sve naše sugrađane.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

‘Naravno, iznimno sam zadovoljan činjenicom da smo u mogućnosti izdvojiti sredstva za javne pozive kojima olakšavamo provedbu projekata naših jedinica lokalne samouprave. Dubrovačko-neretvanska županija, a to znaju i naši načelnici i gradonačelnici, zaista se trudi biti partner, a prvenstveno na projektima koji se provode na korist naših sugrađana. Tako ćemo nastaviti i dalje’, poručio je župan Dobroslavić.

Današnjem potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenik župana Joško Cebalo, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić te pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Miho Baće.

EU PROGRAM OBZOR 2020.

Predstavnici Grada Metkovića na sastanku konzorcija projekta dRural

Objavljeno prije

Predstavnici Grada Metkovića sudjelovali su na sastanku konzorcija projekta dRural koji je održan u Zagrebu.

Na sastanku su sudjelovali i ostali hrvatski partneri, uz partnere iz Švedske, odnosno istraživačkog instituta RISE. Tema sastanka je bila analiza dosadašnjih projektnih aktivnosti s naglaskom na razvoj poslovnog modela održivosti same projektne platforme.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Dom zdravlja Metković, Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka te partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije