Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

STOŽER CZ GRADA METKOVIĆA

Poštujete propisane mjere te tako zaštitite zdravlje svih sugrađana

Objavljeno prije

U prethodnim danima primjetno je značajno pogoršanje epidemiološke situacije na području grada Metkovića. Udio pozitivnih na broj testiranih pokazuje nam da smo u najlošijem položaju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, odnosno prvi po broju pozitivnih u županiji.

Prema podatcima županijskoga Stožera za civilnu zaštitu broj aktivnih slučajeva oboljelih od bolesti COVID-19 u Metkoviću je trenutno 206. U skladu s većim brojem zaraženih, veći je i broj osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije. Ovim putem želimo još jednom istaknuti važnost poštivanja mjere samoizolacije koja se pripisuje osobama koje su bile izložene riziku zaraze, odnosno bliskom kontaktu sa zaraženom osobom ili su došle iz zemlje/ područja s visokom incidencijom bolesti. Također, osobe koje prekrše mjeru samoizolacije, sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, sankcioniraju se novčanom kaznom u iznosu od 8 tisuća kuna.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Stoga, apeliramo na sve vas, da bez obzira na nepostojanje simptoma bolesti, poštujete mjeru samoizolacije te tako zaštitite zdravlje svih sugrađana, a posebno starijih osoba i osoba s kroničnim bolestima.

Također, ovim putem još jednom želimo podsjetiti na važnost pridržavanja svih epidemioloških mjera. Od početka pandemije u Metkoviću je zabilježeno ukupno 1280 slučajeva zaraze koronavirusom. Ozdravilo je 1058 osoba. Nažalost, 16 naših sugrađana je preminulo. Od posljedica koronavirusa preminuli su nečiji očevi, majke, bake, djedovi, kolege, prijatelji! Nemali broj naših sugrađana je hospitaliziran s težim simptomima bolesti. Naš je zadatak da zajednički spriječimo širenje koronavirusa kako bi zaštitili vlastito, ali i zdravlje i živote svih naših sugrađana. Zato je vrlo bitno da se u ovom trenutku suzdržimo od okupljanja, da poštujemo epidemiološke mjere te da budemo primjer odgovornoga ponašanja.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Čuvajmo naš grad! Čuvajmo jedni druge!

Damir Raić,
načelnik Stožera civilne zaštite Grada Metkovića

ROKO TOLIĆ 740/300px

TOLIĆ I ERAK BORAVILI NA KORČULI

Roko Tolić: Županija mora biti partner i pružati pomoć svim općinama i gradovima

Objavljeno prije

Nezavisni kandidat za dubrovačko – neretvanskog župana, Roko Tolić, u pratnji kandidatkinje za zamjenicu, Maje Erak tijekom utorka i srijede, boravio je na otoku Korčuli.

Prilikom posjeta nezavisni kandidat za župana, Roko Tolić, susreo se sa stanovnicima općina Žrnovo, Čara, Smokvica, Blato, Vela luka, Lumbarda te grada Korčule. Stanovnici navedenih općina izvijestili su nezavisnog kandidata za župana, Roka Tolića, o mnogobrojnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu na ovom otoku.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Loša prometna povezanost otoka s kopnom kao i neadekvatna mreža autobusnih linija na otoku, neadekvatna školska infrastruktura, loša procijepljenost i visoka cijena testiranja na korona virus te problem zbrinjavanja otpada istaknuti su kao neki od trenutačno najvećih problema otoka Korčule.

Osim problema koji znatno utječu na kvalitetu života stanovnika Korčule, predstavnici pojedinih općina istaknuli su i lošu, odnosno ne postojeću komunikaciju s tijelima Županije.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Roko Tolić je istaknuo kako Županija mora biti partner svim svojim općinama i gradovima i kao takva pružati maksimalnu logističku pomoć u svim projektima koji za cilj imaju razvoj i napredak pojedinog kraja kao i poboljšanje svakodnevne kvalitete života svih.

„Vjerujem da ću sa svojim timom snažno pokrenuti te procese integracije da Dubrovačko – neretvanska županija ne bude rep Hrvatske, već stvarno početak. Moj tim je sposoban i kompetentan da našu županiju pozicionira kao najuspješniju. Što bi ona trebala i mogla biti. Svi mi to zaslužujemo iz puno razloga. Vrijeme je da pokrenemo županiju i da ona dobije novo lice“, kazao je Roko Tolić tijekom boravka na Korčuli.

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije