Ostanimo u kontaktu

KAKO POBOLJŠATI SIGURNOST GRAĐANA U PROMETU

Popuštanjem mjera nastavila se jurnjava ulicom Put Narone

Objavljeno prije

Na blagdan Tijelova, oko 10 sati, osobno vozilo sive boje velikom se brzinom kretalo iz smjera Vida prema kružnom toku, na način da se nisu mogle zamijetiti niti registarske oznake. To je vozilo prošlo i upozoravajuće prometne znakove o ograničenju brzine i označeni prijelaz za pješake, te se nastavilo kretati prema spoju Jadranske ulice i Puta Narone.

Od popuštanja epidemioloških mjera intenziviran je promet na svim gradskim prometnicama, pa tako i u ulici Put Narone.

O brzini kretanja osobnih vozila i teretnjaka pisali smo nekoliko puta, a kao odgovor dobivali smo osobne uvrede.

Nakon popuštanja epidemioloških mjera na prometnicama je sve više vozila, što možda nije ništa posebno, ukoliko se svi pridržavamo prometnih pravila.

Nije, naime, normalno da pojedini vozači u dnevnim ili u noćnim satima od sučelja nove Jadranske ulice i Puta Narone, iskušavaju snagu svojih automobila sve do raskrižja Puta Narone, Zagrebačke i ulice Neretvanskih gusara.

Djeca, starci i ostali na pješačkom prijelazu na tom mjestu nisu sigurni hoće li nesmetano prijeći. Devedeset posto vozača poštuje znakovlje i priprema se za nove situacije kako bi zaštitili građane i sebe.

Veliko upozorenje za stanje u prometu ovoga je tjedna bila prometna nezgoda na spoju Jadranske ulice i Puta Narone, na sreću bez težih posljedica. Unatoč postavljenom prometnom znakovlju, prometni stručnjaci još jednom moraju analizirati sve segmente u odvijanju prometa na tom području grada Metkovića.

I noću i danju, mjesecima i godinama, stambeni objekti u ulici Put Narone podrhtavaju nakon provoza teških ili manje teških kamiona. Deseci kotača kamiona, ovisno o broju, težini i brzini kretanja vozila, udaraju u poklopce kanalizacijskih šahtova, a potresni udari zbog mekanog tla prenose se na temelje kuća, u kojima podrhtavaju stropovi, viseći elementi, ormari, kreveti…

Do kada će vlasnici stambenih objekata trpjeti i strahovati za svoje nekretnine, teško je prognozirati. Dio odgovora svakako je i na vozačima kamiona, kako onih teških, tako i onih dostavnih. Stanovnici Puta Narone uvažavaju njihove poteškoće u poslu, ali mole, neke od njih, da svoju vožnju prilagode stanju na prometnici o kojoj govorimo.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U srpnju 90 posto više turističkih dolazaka nego u istom razdoblju lani

Objavljeno prije

Tijekom srpnja 2021. godine na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno je 254.717 dolazaka, što je u usporedbi sa istim periodom 2020. godine porast od 90%. U srpnju 2021. godine ostvareno je 1.437.483 noćenja, što čini 65% više noćenja nego u istom period 2020. godine.
Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Poljske, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Češke.

Od početka godine do kraja srpnja ostvareno je 393.415 dolazaka i 2.070.799 noćenja. U usporedbi s istim periodom 2020. godine ostvareno je 60% više noćenja.

U usporedbi s 2019. godinom u srpnju je ostvareno 69% noćenja 2019. godine, a od početka godine do kraja srpnja 43% noćenja ostvarenih u rekordnoj 2019. godini.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije