Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

HUMANITARNA STRANA IZBORA ZA MISS

‘Pomozimo društvu multiple skleroze’ – pozivaju kandidatkinje i organizatori

Objavljeno prije

Neretvanske kandidatkinje za Miss

Do Izbora za Miss Dubrovačko-neretvanske županije ostalo je nešto više od tjedan dana, a cure koje sudjeluju u Izboru, iako su u završnim pripremama i modnim snimanjima ipak ne zaboravljaju one kojima je naša pomoć jako potrebna.

S obzirom da se za Izbor za Miss Dubrovačko-neretvanske županije neće prodavati ulaznice kandidatkinje na čelu s organizatoricom Izbora Ivanom Merčep pozivaju sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima na žiro račun Društva Multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije doniraju novčana sredstva kako bi ovo Društvo moglo i dalje bez financijskih prepreka pomagati svojim članovima.

“Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije osnovano je 6. svibnja 2004. godine kao dobrotvorna, neprofitna, nevladina udruga s ciljem unapređenja liječenja, istraživanja, rehabilitacije i zaštite osoba oboljelih od multiple skleroze. Društvo je član Saveza društava multiple skleroze Hrvatske, a svrha i područje djelovanja Društva je socijalizacija i unapređenje kvalitete života oboljelih od MS-a. Društvo okuplja 55 članova , 12 zaposlenih i 18 volontera.

U našoj Udruzi nema bolesnih, samo onih koji su malo manje zdravi, jer su u Udruzi svi jednaki i kako je jedna naša članica lijepo rekla ;”svi mi hodamo u istim cipelama”. Najviše smo ponosni na kvalitetne odnose unutar Udruge, koje pokušavamo izgraditi na način da se i članovi i zaposleni i volonteri osjećaju kao jedna velika obitelj”, stoji na službenim stranicama Društva.

Glavni izvori financiranja rada društva su podržavatelji i to razne tvrtke i fizičke osobe koje imaju razvijenu humanu stranu te su spremni financijski pomoći radu Društva. Ministarstva u području djelovanja Društva i pojedine firme objavljuju tijekom godine natječaje na koje se Društvo redovito prijavljuje sa kvalitetnim projektima, i često ostvari potporu istih. I vašom uplatom na žiro-račun možete pomoći ovoj maloj, ali hrabroj udruzi. Žiro račun kod OTP banke: IBAN HR6824070001100312315.

multipla-dubrovnik

Sve novosti o Društvu multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije možete pratiti na njihovoj internetskoj stranici: multipla-dubrovnik.hr.

Prenosi: kenova.info

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije