Ostanimo u kontaktu

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Pokusi, radionice i predavanja na Dnevnoj dozi fizike

Objavljeno prije

_DSC4930

U Gimnaziji Metković jučer se, 1. lipnja, već treću godinu za redom održao program Dnevna doza fizike, ujedno i Dan otvorenih vrata gimnazije.

Program su organizirali gimnazijalci pod vodstvom profesorica fizike Angele Ćelić i Ane Dragović koja kaže da je cilj Dnevne doze fizike učiniti fiziku zanimljivom.

– Cilj nam je popularizirati fiziku, pokazati da se fizikom mogu baviti svi, pa i mala djeca kroz igru i zavavu, te pokazati da je fizika zanimljiva i da se u njoj može uživati. Odaziv naših učenika, do sada je bio je najveći. Preko njih 50 u tome sudjeluje i stvarno su uložili truda i vremena da to sve danas izgleda dobro. Htjela bih se zahvaliti Gradu Metkoviću i Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji su nam pokrovitelji,  a i, na prvom mjestu, svim našim učenicima. Bez njih ne bismo ništa od ovoga mogli –rekla je Dragović.

Zainteresiranima je bio ponuđen bogat i zanimljiv program. Djeca do 10 godina na radionici su mogla, između ostaloga, izrađivati katapulte, strujni krug od plastelina, kaledioskop, crtati po vodi i sudjelovati na micro-bit radionici, a u večernjem programu za one starije predstavljeni su film i pjesma o fizici i projekti prikazani na Ideji godine. Organizirana je radionica s lego robotima i radionicsa o zero waste konceptu (život bez stvaranja smeća), a održani su i pokusi i predavanja, kao i kviz za srednjoškolce i escape room sobe za avanturisrte.

Tekst/Foto: Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije