Ostanimo u kontaktu

ORNITOLOŠKO DRUŠTVO BRKATA SJENICA

Počelo prstenovanje ptica stalnim naporom – CES

Objavljeno prije

Početkom proljeća i dolaskom ptica sa zimovanja počinje prstenovanje stalnim naporom – CES u kampu Ornitološkog društva Brkata sjenica koje se sa uspjehom provodi evo već petu godinu.

Prstenuje se bez vaba na istom mjestu, sa istim brojem mreža u jednakim intervalima od deset dana između dvanaest izlazaka u proljetnoj sezoni gniježđenja i minimalno pet sati po izlasku.

Podatci koji se dobiju na ovaj način pružaju stručnim službama na Zavodu za ornitologiju HAZ-u, a time i Euringu Europskoj prstenovačkoj organizaciji da imaju uvid kroz dugi period prstenovanja u stanje gnijezdaće populacije na određenom području u ovom slučaju u Neretvi. Prate se vrste ptica koje gnijezde i promjene u gnijezdećoj populaciji, prati se brojnost mladih ptica koje se izlegu na tom području, njihov povratak i preživljavanje životni vijek i još mnogo podataka koji pomažu u praćenju stanja gnijezdećih populacija i na osnovu tih podataka poduzimati će se mjere zaštite moguće ugroze u populaciji.

Imate priliku vidjeti neke od prstenovanih ptica sa početka prstenovanja stalnim naporom u tekućoj godini.

APSOLUTNA POBJEDA U PRVOM KRUGU

Dalibor Milan zahvalio građanima na potpori: blizu 10 vijećnika i pobjeda od 60% glasova birača – prvi su neslužbeni rezultati

Objavljeno prije

Dalibor Milan  večeras je zakoračio u novi mandat na čelu grada Metkovića, sa zamjenikom Robertom Dokom.

Po prvim neslužbenim rezultatima Milan je osvojio 60 posto glasova za mjesto gradonačelnika te blizu 10 vijećničkih mjesta, što je dosad najbolji rezultat HDZ-a u gradu Metkoviću.

Čestitamo Daliboru Milanu i Robertu Doki i donosimo pobjedničku izjavu…

Po prvim neslužbenim rezultatima za župana DNŽ Nikola Dobroslavić (40%) i Božo Petrov (21%) idu u drugi krug.

Gradsko vijeće Grada Metkovića podijeljeno je na listu HDZ-a sa 52%, Mosta 30% i listu Maše Plećaš Gabrić sa 8%.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije