Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

POČELO MASOVNO CIJEPLJENJE U METKOVIĆU

Štimac: Organizirani smo jako dobro, sve službe su na terenu i rade svoj posao

Objavljeno prije

Kako je i najavljeno, Dom zdravlja Metković u suradnji sa liječnicima obiteljske medicine i Zavodom za javno zdravstvo DNŽ ove subote je započeo sa provođenjem masovnog cijepljenja stanovništva u Metkoviću.

Punkt za cijepljenje organiziran je u Školskoj sportskoj dvorani u Metkoviću, a izvodit će ga posebno organizirani timovi cijepitelja, pod nadzorom epidemiološke službe Metković.

Ravnatelj Doma zdravlja Metković, gosp. Mihovil Štimac u razgovoru nam otkriva kako je ovo prva subota i za danas je pripremljeno 400 doza Pfizer cjepiva, a u narednim danima se nada većem broju cjepiva, kako bi se procijepio što veći broj ljudi.

– Organizirani smo jako dobro. Imamo tu predstavnike Doma zdravlja Metković, Zavoda za javno zdravstvo, Crvenog križa, tako da su sve službe na terenu i rade svoj posao. Cijepimo po ordinacijama po abecedi, 45 minuta za 44 pacijenta jedne ordinacije, što je nekakav standard koji se u Hrvatskoj primjenjuje, – rekao je Štimac te dodao kako je Sportska dvorana izabrana upravo radi prozračenosti, održavanja socijalne distance te odvojenog ulaza i izlaza.

Potrebno je naglasiti da se na cijepljenje dolazi organizirano, što znači da liječnik obiteljske medicine unaprijed obavještava svoje pacijente o točno određenom terminu cijepljenja.

PREPORUKA STOŽERA CZ DNŽ

Nastava u Neretvi ostaje online osim završnih razreda srednjih škola

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, nakon pribavljenog stručnog mišljenja ZZJZ DNŽ, dao je preporuke osnivačima osnovnih i srednjih škola na području županije o izmjeni načina organizacije nastave u školama u više jedinica lokalne samouprave.

Sukladno preporuci od ponedjeljka 26. travnja u dolini Neretve preporučuje se i dalje nastavu organizirati on-line, odnosno po modelu C, osim završnih razreda srednjih škola, dok se u ostatku županije preporuča organizacija nastave po modelu A.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije