Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

HRVATSKA GLAZBENA SCENA MLADIH

Pijanist Luka Petričić održao koncert u Gradskom kulturnom središtu

Objavljeno prije

1904_Koncert, Luka Petričić 5

U Galeriji Gradskog kulturnog središta, u sklopu ciklusa Hrvatske glazbene scene mladih, sinoć je pijanist Luka Petričić održao koncert.

Luka Petričić (Zadar, 1998.) osnovnu i srednju školu završio je u Zadru u glazbenoj školi Blagoje Bersa u razredu prof. Blanke Aždajić Medić. Trenutno je student treće godine klavira u klasi prof. Jakše Zlatara na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te je već treću godinu i stipendist Grada Zadra. Sudjeluje na seminarima renomiranih profesora, a u više navrata je nastupao kao solist i u komornim sastavima u Zagrebu i Zadru. Natječe se na državnim i međunarodnim natjecanjima na kojima je osvojio nagrade i ostvario značajan uspjeh.

Metkovska publika sinoć je uživala u djelima Johanna Sebastiana Bacha, Ludwiga van Beethovena i Mauricea Ravela. Uvodnu riječ održao je v.d.v ravnatelja Ustanove za kulturu i sport Ivica Puljan, a publika je izvedbe mladog pijanista zasluženo nagrađivala pljeskom.

Sinoćnji koncert bio je posljednji koncert iz ciklusa Hrvatske glazbene scene mladih za sezonu 2018.

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije