Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DOSTA TOGA SAD JE JASNO

Petrov je uporno tvrdio da dobro stojimo u arbitraži protiv MOL-a, a Karamarka nazivao “nacionalnim izdajnikom”

Ako je Tomislav Karamarko morao otići zbog tvrdnje da arbitraža nema smisla jer će završiti na našu štetu, zbog čega je javno prozivan “nacionalni izdajnik”, kakve bi tek konsekvence trebao snositi Božo Petrov.

Objavljeno prije

Foto: M. Marković

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko formalno je napustio politiku, (trajno ili privremeno, tek će se vidjeti), zbog suradnje njegove supruge Ane Karamarko s lobistom MOL-a Jozom Petrovićem.

Danas nam je svima postalo jasno da je ta suradnja bila samo dimna zavjesa, a da se iza Kramarkovog protjerivanja iz politike  krije nešto mnogo žešće. Karamarko se zalagao da Hrvatska odustane od arbitraže u slučaju Ina – MOL, javno je tražio da se objave podaci o troškovima odvjetničkog ureda Mišetić koji je zastupao Hrvatsku u tom procesu.

Spomjnje se da je Milanovićeva Vlada s američkim odvjetničkim uredom Luke Mišetića (odvjetnik Ante Gotovine) potpisala ugovor o plaćanju 4,2 milijuna US dolara paušala godišnje.

Sveznalica 7400xXpx

Karamarko je u nekoliko navrata, kao potpredsjednik Vlade, tražio informacije, no ni nakon ponovljenih upita iz odvjetničkog ureda Mišetić nije dobio odgovor što su učinili i što čine za 20-ak milijuna kuna koje im je Milanović plaćao godišnje.

Upitna je tu uloga bivšeg ministra obrane Ante Kotromanovića, a neke tajne poznate su i generalu Anti Gotovini. Kotromanovič je nakon odlaska s ministarske dužnosti bio objavio da posao nastavlja u Americi i da će kao stručni savjetnik raditi u poznatom američkom odvjetničkom uredu. Na kraju je završio kod Čermaka koji također ima značajne poveznice s INA-om

Karamarko je nekoliko puta javno kazao da je s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom dogovorio da Hrvatska i Mađarska (Ina i MOL) obustave arbitražni postupak te da je načelno dogovorena izgradnja pruge Rijeka – Zagreb – Budimpešta koja bi se u značajnom iznosu financirala iz EU fondova.

Aktualni predsjednik Sabora Božo Petrov, tada potpredsjednik Vlade, mislio je drugačije. Samouvjereno je tvrdio kako Hrvatska ima dobre izglede na međunarodnoj arbitraži koju je bivša vlada pokrenula u slučaju INA-e:

“Mogu reći da sam brifiran kao potpredsjednik Vlade da imamo razloga biti optimistični oko ishoda te arbitraže. Bilo kakve druge informacije koje se pojavljuju u medijima, mene stvarno interesira tko je njih brifirao.’

Ne zanimaju me bilo kakve druge informacije koje se pojavljuju u medijima tvrdio je tada ‘dobro brifirani’ Petrov. Tko je njega, u travnju 2016. brifirao, nije objasnio, a vjerojatno je riječ o bivšem ravnatelju SOA-e Draganu Lozančiću.

Čak su i Ivan Pernar i Zoran Šparjac, (kod kojega je Petrov na RTL-u izgovorio citiranu rečenicu o brifiranju) a za koje se ne može reći da su zaljubljeni u Karamarka, priznali da je da je bivši šef HDZ-a, i jedini protivnik arbitraže, bio u pravu kada je tvrdio da arbitražni postupak nema smisla, da se treba povući iz njega jer će završiti na našu štetu.

Ako je Karamarko morao otići zbog toga što je tvrdio da arbitraža nema smisla jer će završiti na našu štetu, ako je javno prozivan zbog “nacionalne izdaje” kakve bi tek konsekvence trebao snositi Božo Petrov, piše maxportal.hr.

U METKOVIĆU TRADICIONALNO OBILJEŽEN DAN NARCISA

Udruga ‘Život’ dijeljenjem narcisa obilježila Dan borbe protiv karcinoma dojke

Dan narcisa obilježava se prve subote proljeća i predstavlja jedan od najvažnijih događaja u aktivnostima podrške svim oboljelima od raka

Objavljeno prije

Članice Udruge oboljelih od malignih bolesti ‘Život’ su na pultu ispred Pošte već tradicionalno dijelile sadnice narcisa u znak obilježavanja Dana borbe protiv karcinoma dojkeDana narcisa.

Dan narcisa obilježava se prve subote proljeća i predstavlja jedan od najvažnijih događaja u aktivnostima podrške svim oboljelima od raka.

– Udruga Život već tradicionalno obilježava Dan narcisa – Dan borbe protiv karcinoma dojke. Cilj nam je prvenstveno upozoriti sve naše sugrađane na obavezu redovitih pregleda i samopregleda. Ujedno, dijeljenjem narcisa, uz dobrovoljni prilog, nastavljamo našu inicijativu za kupnju novoga mamografa za potrebe Doma zdravlja Metković, – rekla nam je čelnica Udruge Život, Miljenka Manenica.

Sveznalica 7400xXpx

Akciju su podržali i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan te pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević. Svi vi koji želite, akciju možete podržati dobrovoljnim prilozima uplatom na donacijski račun: HR7123900011500227268.

Rak dojke je najčešći oblik zloćudne bolesti kod žena u Hrvatskoj, kao i u većini zemalja u svijetu. Ipak, može se izliječiti kod 90 posto slučajeva ako se bolest otkrije na vrijeme. Zbog toga su vrlo važni redoviti samopregledi te liječnički i sistematski pregledi.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije