Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

KAMP BRKATE SJENICE

Ornitološko društvo ‘Brkata sjenica’ završilo s prstenovanjem ptica

Objavljeno prije

Foto: Bariša Ilić

Polovicom osmog mjeseca tekuće godine završeno je prstenovanje stalnim naporom – CES gdje se u kampu Brkate sjenice prstenuje u vrijeme razmnožavanja ptica koje je započeto krajem četvrtog mjeseca, javlja nam Bariša Ilić iz Ornitološkog društva Brkata sjenica.

Prstenuje se uvijek na istom mjestu u isti broj mreža u dvanaest izlazaka u pravilnim razmacima od deset dana. Na taj način kroz period od više godina(do sad šest) mogu se pratiti gnijezdeće populacije ptica koje gnijezde na tom području,koliko mladih se izleže,koliko ih preživi ,kolika je stabilnost populacije i još mnogo zanimljivosti vezanih za gnijezdeću populaciju ptica. Ulovljeno je i prstenovano nešto preko 500 ptica što znači otprilike isti broj kao i dosadašnjih godina. Zadovoljni smo brojem ptica, a i vrstama na gniježđenju na spomenutom lokalitetu.

Nakon kratke stanke započeto je i standardno prstenovanje ptica selica koje su već krenule sa selidbom. Najviše za sada imamo trstenjaka,velikog trstenjaka,trstenjaka cvrkutića i trstenjaka rogožara, zatim grmuše,sivu grmušu,grmušu čevrljinku, grmušu pjenicu i crnokapu grmušu. Tu su još vodomari, rusi svračak, svilorepa, žuti voljić, veliki cvrčić, mala štijoka, siva štijoka, riđa štijoka, pčelrice, vijoglav itd.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Za sve one koji su zainteresirani za prstenovanje kao promatrači, informacije možete dobiti na broj mobitela 097 727 0424 – Bariša Ilić.

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA METKOVIĆ

Do petka traju audicije za upisi u prvi razred 2024./2025. školske godine

Objavljeno prije

Osnovna glazbena škola Metković otvara prijave za audiciju za upis u prvi razred 2024./2025. školske godine. Prijave se vrše isključivo online do petka, 24.05.2024. godine.

Sve potrebite informacije i upute, kao i sama prijavnica nalaze se na mrežnoj stranici OGŠ Metković.

OGŠ Metković

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

 

 

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije