Ostanimo u kontaktu

UDRUGA OTAC ANTE GABRIĆ

Održano edukativno predavanje ‘Važnost probiotika za imunitet i probavu osoba treće životne dobi’

Objavljeno prije

Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi, Udruga otac Ante Gabrić

Nastavljajući ciklus predavanja Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi u sklopu organiziranih dnevnih aktivnosti u udruzi Otac Ante Gabrić održano je edukativno predavanje Važnost probiotika za imunitet i probavu osoba treće životne dobi.

Družeći se s korisnicima, magistre farmacije Darka Draženović i Martina Šarić na veoma zanimljiv način korisnicima su objasnile važnost probiotika za zdravo funkcioniranje probave i sposobnosti organizma da se odupre infekcijama jer upravo kod starijih osoba zbog čestog uzimanja lijekova i antibiotika dolazi do narušavanja prirodne crijevne flore. Kako antibiotici pored patogenih uništavaju i dobre bakterije, potrebno je uzimati probiotike da bi zaštitili te vrijedne „vojnike“, čuvare našeg zdravlja.

Korisnici su s punom pažnjom pratili izlaganje a mlade magistre su spremno odgovarale na njihove upite. Osim svojim predavanjem korisnike su počastile i prirodnim čajem te svježe ispečenim muffinima od mrkve  s cimetom.

Ovo hvalevrijedno predavanje svima je pružilo dodatne informacije kako funkcionira čovjekov probavni trakt kojeg vrlo često napadamo nezdravom hranom i na taj način dopuštamo lošim, patogenim bakterijama da se šire.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije