Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

OČUVANJE ZDRAVSTVENE ISPRAVNOSTI VODE

Održano šest edukativnih radionica za metkovske osnovnoškolce

Objavljeno prije

Radionice na temu očuvanja vodnih resursa i sigurne javne vodoopskrbe

U sklopu prekograničnog projekta Održivo upravljanje vodnim resursima koji financira EU, u osnovnim školama u Metkoviću, Don Mihovila PavlinovićaStjepana Radića, održano je šest edukativnih radionica Očuvanje vodnih resursa – osiguranja uredne i sigurne javne vodoopskrbe i gubici vodoopskrbne mreže. Radionice najmlađim učenicima održao je edukator Jurica Kovač iz tvrtke Aqualibera iz Zagreba, voditelj projekta je bio Matko Jerković, direktor Metković d.o.o.

Radionice su približile djeci 1. i 2. razreda rizike upotrebe nečiste vode, tj. cilj im je bio podizanje svjesnosti o važnosti očuvanja zdravstvene ispravnosti vode za piće. U prikladnom animiranom filmu djeca su se upoznala s opasnostima koje se skrivaju u prljavoj vodi (virusi, bakterije) i mogućim posljedicama za zdravlje. Ukupno 204 učenika također se upoznalo i s vodovodnom mrežom, kako voda prolazi od izvorišta do korisnika i koliko je važno brinuti se za uredno funkcioniranje sistema, a s naglaskom na rješavanje gubitka vode.

Posebnu zainteresiranost djeca su iskazala za isprobavanje rada uređaja za pronalazak kvarova u vodovodnoj mreži te za tematski izrađene bojanke o vodovodnoj mreži koje su im podijeljene.

 

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije