Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

UDRUGA ZA PRIRODU I OKOLIŠ

Održane radionice “Kompostiraj i ti” u sklopu projekta “Učimo gospodariti otpadom!”

Objavljeno prije

U OŠ don Mihovila Pavlinovića održana je 27. ožujka četvrta radionica iz programa kompostiranja koju provodi Udruga za prirodu i okoliš za Grad Metković unutar provedbe projekta „Učimo gospodariti otpadom!“ koji se financira iz Kohezijskog fonda.

Radionica pod nazivom „Kompostiraj i ti“ imala je za cilj da učenici osmisle aktivnosti kojima će prenijeti znanje svojim vršnjacima u školi ili lokalnoj zajednici te ih potaknuti na kompostitanje.

Učenici su kroz rad u grupama osmislili na koji način i kome će prenijeti znanje o kompostiranju. Dobili su zadatak da do idućeg susreta pripreme sve materijale i tekst koje će koristiti u edukaciji. Slijedeća radionica za učenike don Mihovila Pavlinovića je dogovorena 10.04.2019. koja će uključivati kreativne radionice stvaranja novih vrijednosti od reciklabilnog materijala i sadnju bilja u školski vrt prilikom čega će se koristiti zemlja sa školskog kompostišta.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Gimnazija Metković

S gimnazijalcima je održana 27.3.2019. također 4.-ta radionica iz programa kompostiranja pod nazivom „Kompostiraj i ti“ koja je imala za cilj  osmišljavanje aktivnosti učenika kojima će prenijeti znanje svojim vršnjacima te ih potaknuti na kompostiranje.

Sveznalica 7400xXpx

Kroz rad u grupama osmislili su način i kome će prenijeti znanje o kompostiranju

Jedna grupa odlučila se na izradu eko-kutka u kojem će učenici škole moći dobiti više informacija o tome gdje mogu odložiti biootpad, gdje se nalazi školsko kompostište i što sve u njega mogu bacati.

Druga grupa odlučila je osmisliti predavanje o kompostiranju kojim bi informirala učenike svoje, a i susjednih škola o postojanju kompostišta, njegovim dobrobitima i potaknuli ih na odvajanje biootpada.

Također su se uredili spremnici  za sakupljanje biootpada koje će dobiti svaki razred u kojem se održi predavanje.

Najava idućih radionica:

Na idućoj radionici 10.4.2019.  učenici Gimnazije Metković predstavit će što su pripremili  vezano za eko-kutak i  prezentaciju predavanja, te dogovoriti termine održavanja predavanja po školama.

Na radionici 17.4. obilježit će se Dan planeta Zemlje uređujući prostor oko kompostišta te organizirati edukativno natjecanje uz prikladne poklone.

UL METKOVKE

Sv. Nikola s darovima za djecu dolazi u Gradski park

Objavljeno prije

U organizaciji Udruge lađarica Metkovke, danas 6. prosinca s početkom u 16 sati u Gradskome parku u Metkoviću održat će se prigodni program u sklopu kojeg će sv. Nikola darivati djecu.

U uvodnom programu nastupit će DV Leut, mladi Makovci i Ena Nižić.

Za one malo starije posjetitelje lađarice su pripremile kuhani grah.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije