Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

USVOJENE SVE TOČKE DNEVNOGA REDA

Održana sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića

Objavljeno prije

U Zgradi političkih stranaka jutros je održana XX. Sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića. Sjednica je protekla bez nazočnosti oporbenih vijećnika, a usvojene su sve točke dnevnoga reda.

Između ostaloga, usvojen je Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Metkovića za razdoblje od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2023. U tom razdoblju ukupni primitci i prihodi Grada iznosili su 10 milijuna i 549 tisuća eura, a rashodi i izdatci 9 milijuna i 50 tisuća eura. Na sjednici su, također, usvojena i izvješća o radu i financijska izvješća Ustanove za kulturu i sport Metković, Prirodoslovnoga muzeja Metković, Gradske knjižnice Metković, Dječjega vrtića Metković te Javne vatrogasne postrojbe Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

„Kada je u pitanju godišnji izvještaj o izvršenju proračuna, Grad Metković je ostvario višak prihoda od milijun i pol eura. Također, možemo vidjeti i kako sve gradske ustanove posluju uredno, ostvaruju određene viškove te dobre rezultate. Sjednica je protekla bez oporbenih vijećnika, što je bio prvi put u sedam godina otkako sam gradonačelnik da se nitko od oporbenih vijećnika nije pojavio. Ne znam razloge njihova nedolaska, vjerovat ćemo da se radi o njihovim neodgodivim obvezama“, istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Video prijenos sjednice možete pogledati na poveznici.

RENT-A-CAR M 740

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Ivano Palinić među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti na državnoj maturi

Objavljeno prije

Foto: Privatni album

Maturant Gimnazije Metković Ivano Palinić među učenicima je s najboljim prosjekom na državnoj maturi, a za uspjeh je dobio i nagradu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Naime, u Ministarstvu je održana dodjela Nagrade Marin Soljačić, Nagrade dr. Ante Žužul, Nagrade za informatiku i nagrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih maturantima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2023./2024. Ministarstvo će tako ove godine novčanim iznosom od 350,00 eura te posebnim priznanjima nagraditi najbolje maturante prema kriteriju – učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Prema ukupnim ostvarenim rezultatima na državnoj maturi najbolji je Vid Šarić, maturant Gimnazije Pula. Maturant prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Metković Ivano Palinić našao se među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti obveznih predmeta na maturi! Također, Ivano je ispit iz Fizike riješio s impresivnih 98,33 %.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Popis svih dobitnika nagrada Ministarstva pogledajte ovdje.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije