Ostanimo u kontaktu

FOTOGALERIJA

Održana peta Noć Neretvana u Splitu

Objavljeno prije

U punoj dvorani hotela Le Meridien Lav održana je peta Noć Neretvana i njihovih prijatelja. Tradicionalna zabava Neretvana sa splitskom adresom i ove godine opravdala je očekivanja.

Za dekoraciju i uređenje predvorja dvorane zaslužni su naš vrijedni Milojko Glasović i ravnateljica Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen Ivana Filipović sa svojim dragim kolegicama.

U glazbenom dijelu nastupali su grupa Narona iz Metkovića i ženska klapa Arija iz Opuzena.

Za odličan neretvanski brudet zaslužna je ekipa iz Zažablja dok su nam uživanje u dobrim kapljicama omogućili Vinarstvo Prović i Vinarija Volarević. Cjelokupni program na besprijekoran način vodila je Edita Lučić Jelić.

Na samom početku prigodnim riječima obratio se predsjednik Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu dr. Mihajlo Lojpur koji je pozdravio sve prisutne te im zaželio dobru zabavu i ugodnu večer.

Od uvaženih gostiju možemo navesti Ministricu poljoprivrede Mariju Vučković, zamjenicu dubrovačko-neretvanskog župana Žaklinu Marević, zamjenika splitsko-dalmatinskog župana Antu Šošića, načelnicu Općine Zažablje Maju Vrnogu, predstavnika Grada Metkovića Ivicu Popovića, utemeljitelja Maratona lađa Milojka Glasovića, predsjednika Udruge lađara Neretve Dalibora Obradovića, dopredsjednice Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve Monike Prović, zapovjednika Obalne straže RH Milana Blaževića, povjerenika Ureda za pastoral mladih SMN don Mihaela Provića, predsjednika Hrvatske udruge poduzetnik i obrtnika Hrvoja Marušića, predsjednika Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije dr. Vidu Popovića te ostale mnogobrojne uvažene goste.

Moramo naglasiti da je kao svake i ove godine bila organizirana lutrija s ukupnim nagradnim fondom većim od 50 tisuća kuna, a glavna nagrada zahvaljujući Klinici Svjetlost bila je lasersko uklanjanje dioptrije.

Iako su bili spriječeni nazočiti čestitke i ugodno druženje poželili su Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić koji je ujedno član našeg Društva te naš dragi prijatelj i priznati ugostitelj Pavo Jerković.

IZVRSNA PRILIKA ZA KUHARE, KONOBARE I SOMMELIERE

Prijavite se na stipendiju ‘Dubrovnik FestiWine Challenge’ 2020.

Objavljeno prije

Dubrovačko-neretvanska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu stipendija „Dubrovnik FestiWine Challenge“ 2020.

Dodjelit će se dvije stipendije perspektivnim kandidatima za usavršavanje znanja i sposobnosti u ugostiteljskoj struci, i to:

– kuhar

– konobar

– sommelier

Stručno usavršavanje kandidata u trajanju od trideset dana održat će se u Zagrebu, u restoranu „TAČ“, uz mentorstvo chefice Vesne Miletić i njezinog stručnog tima tijekom zime 2020. godine, prema dogovoru s mentoricom. Stipendija pokriva troškove: mentorstva, resursa za rad na stručnom usavršavanju, smještaja, putne troškove kandidata i 30 dnevnica u iznosu od 5.000,00 kuna neto koje će izravno uplatiti svakom od odabranih kandidata.

Uvjete javnog poziva možete provjeriti OVDJE.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250

Najčitanije