Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

PROJEKT NAUČI ŽIVJETI

Održana javna tribina ‘Roditelji i djeca u suvremenom društvu’

Objavljeno prije

Danas je u Gradskoj knjižnici Metković održana javna tribina pod nazivom „Roditelji i djeca u suvremenom društvu“.

Javna tribina je organizirana u sklopu projekta Nauči živjeti kojeg Zajednica Pape Ivana XXIII. provodi u partnerstvu s Osnovnom školom Vrgorac i Osnovnom školom don Mihovila Pavlinovića Metković s ciljem prevencije ovisnosti kod djece i mladih.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Glavna i osnovna misao ove javne tribine bila je o ovisnosti i raznim utjecajima modernog svijeta kojeg prate napredne tehnologije te kako one utječu na razvoj i odgoj današnjeg djeteta. Također, općenito društva koje se razvija uz takve utjecaje, te uloga roditelja u svemu tome, koja mora biti čvrsti stup u svemu tome te uz svakodnevnu komunikaciju s djetetom znati prepoznati razne štetne utjecaje i ovisnoati.

Jedna od predavačica na javnoj tribini je bila gđa Žana Dodig, pedagoginja i ravnateljica OŠ don Mihovila Pavlinovića koja nam je objasnila koja je to osnovna poruka ove tribine:

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

“Osnovna poruka je da trebamo čuvati obitelj jer je upravo obitelj ta prva obrambena crta koja utječe na mlade, na njihova promišljanja i na njihove odabire u životu. Komunikacija između roditelja i djeteta je jedan od najvažnijih čimbenika. Treba odgojiti djecu tako da su otvoreni u komunikaciji, a roditelj treba taj koji im daje prvu informaciju o štetnosti ovisnosti jer će na taj način djeca dobiti ispravnu sliku.”

Okupljeni su mogli poslušati i predavanja gđe Gordane Cavicchi, socijalne radnice u Zajednici Pape Ivana XXIII. te gđe Mone Ademi, pedagoginje iz OŠ Vrgorac.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Moderatorica javne tribine bila je gđa Maja Grgurinović, socijalna radnica u Zajednici Pape Ivana XXIII.

ROKO TOLIĆ 740/300px

PREPORUKA STOŽERA CZ DNŽ

Od ponedjeljka nastava u svim školama u županiji po modelu A

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije; sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a nakon pribavljenog stručnog mišljenja ZZJZ DNŽ; dao je preporuku osnivaču srednjih škola na području doline Neretve da od 10. svibnja učenici svih razrednih odjeljenja idu na nastavu po modelu A.

Napominjenmo kako će tako od ponedjeljka 10. svibnja učenici svih osnovnih i srednjih škola u cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji normalno pohađati nastavu, odnosno po modelu A.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

 

 

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

 

 

MOST Nikica Hajvaz 740×154

 

 

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije