Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

USVOJENO DEVET TOČAKA DNEVNOGA REDA

Održana 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića

Objavljeno prije

U Zgradi političkih stranaka danas je održana sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj je usvojeno devet točaka dnevnoga reda.

Gradski vijećnici tako su usvojili Prijedlog Odluke o donošenju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH na području Grada Metkovića.

– Tim Programom će se napokon omogućiti povrat nezakonito oduzetoga zemljišta još za vrijeme Jugoslavije. Radi se o zemljištu na području Vrbovca i Koševa, odnosno preko 100 hektara nezakonito oduzetoga zemljišta. Kao što smo čuli, 1994. su donesena rješenja o povratu toga zemljišta, ali se, nažalost, ta rješenja nisu mogla provesti. Donošenjem novoga Zakona i današnjim jednoglasnim usvajanjem Prijedloga omogućit ćemo ljudima povrat. Također, jedan manji dio od 10 do 15 hektara zemljišta će se dati u zakup, – istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Na sjednici Gradskoga vijeća usvojene su i III. Izmjene i dopune Prostornoga plana Grada Metkovića kao i Prijedlog Odluke o donošenju Urbanističkoga plana uređenja dijela naselja Vid.

– Kada govorimo i trećim izmjenama i dopunama Prostornoga plana Grada Metkovića treba napomenuti kako se radi samo o tekstualnim izmjenama, a ne grafičkim. Posebno sam ponosan na Odluku o donošenju UPU dijela naselja Vid jer će omogućiti gradnju. Radi se o području Orepak na kojem dosada nije bila moguća gradnja. Državno zemljište je pretvoreno u građevinsko te će mladim obiteljima omogućiti gradnju na tom području, – ističe Milan.

Među značajnijim točkama današnje sjednice je svakako i Prijedlog izmjene Programa javnih potreba u socijelnog skrbi za 2023. kojima se povećava cenzus za dodjelu uskrsnica umirovljenicima.

– Baš kao i lani, za nadolazeće uskrsne blagdane ćemo našim umirovljenicima dijeliti uskrsnice. Ovom odlukom, mi ćemo povećati cenzus koji je bio dosada. Naime, dosada smo imali dvije kategorije, odnosno umirovljenicima s mirovinom do 1500,00 kn dijelili smo 300,00 kn, a umirovljenicima s mirovinom od 1501,00 kn do 2200,00 po 200,00 kn. Sada se cenzus povećava na 2500,00 kn čime će se omogućiti da veći broj naših umirovljenika dobije uskrsnicu, a kasnije i božićnicu, – istaknuo je Milan.

Dodajmo i to kako je na današnjoj sjednici prisegnula nova članica GV-a iz redova HDZ-a Vesna Pavlović, koja će u Vijeću zamijeniti Gordana Ćelića.

Sjednicu smo prenosili uživo, a možete je pogledati u video-prilogu iznad.

OBAVIJEST

Ulica Jakova Gotovca privremeno zatvorena za promet

Objavljeno prije

Obavještavamo građane da će  danas 12. lipnja 2024. godine (srijeda) zbog izvođenja radova na rekonstrukciji TK mreže biti onemogućen promet ulicom Jakova Gotovca u periodu 10.00-14.00. Radovi će se izvoditi kod kućnog broja 41. Molimo građane za razumijevanje te poštivanje privremene regulacije prometa.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

GRAD METKOVIĆ

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije