Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

FOTO/VIDEO

Održan svečani koncert povodom Dana Osnovne glazbene škole Metković

Objavljeno prije

Povodom Dana Osnovne glazbene škole Metković sinoć je u Galeriji GKS-a održan svečani koncert učenika.

Koncert je započeo nastupom Orkestra OGŠ Metković, pod ravnanjem ravnatelja prof. Zvonka Kneževića. Ravnatelj Knežević potom je pozdravio sve nazočne te dodijelio nagrade i priznanja učenicima koji su osvojili nagrade na državnim, regionalnim i međunarodnim natjecanjima te njihovim mentorima.

Nakon dodjele nagrada i priznanja, publika je mogla uživati u nastupima Dječjega zbora OGŠ Metković, Marte Markote (klavir), Gabriela Vladimira (gitara), Matee Gutić (violina), Gabriela Mustapića (truba), Tie Gutić (klavir), Ivana Volarevića (harmonika), Vlatka Kompara (trombon), Jelene Lazarević (flauta), Tibora Gutića (gitara), Nele Bulum (klarinet), Lucije Primorac (flauta) i Ene Gutić (klavir).

U klavirskoj pratnji bili su profesori Josip Bošnjak i Romeo Herceg, a program su pripremili nastavnici Zvonko Knežević, Dragan Gutić, Karmen Stojić, Mirko Violić, Irena Vučić, Stipan Krmić, Matea Jurilj, Josipa Markota, Javorko Popović, Mihaela Pavlović, Željko Mandarić, Marija Berljak i Slađana Knežević.

Podsjetimo, OGŠ Metković već 14 godina djeluje kao javna ustanova. Svake godine upisuje u prosjeku 180 učenika, o kojima brine 17 nastavnika. Škola se svake godine dodatno razvija te uvodi nove programe, a učenici trenutno mogu upisati 11 instrumenata. Učenici OGŠ Metković redovito pohađaju državna i međunarodna natjecanja, a ove školske godine, njih 18 je sudjelovalo na Hrvatskom natjecanju učenika glazbe i plesa te na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika ‘Daleki akordi’.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Učenici i nastavnici OGŠ Metković redovito sudjeluju i na različitim kulturnim manifestacijama koje se održavaju na području grada.

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Zoran Žmirić predstavio svoj novi roman ‘Hotel Wartburg’

Objavljeno prije

U Gradskoj knjižnici Metković večeras je održana promocija romana „Hotel Wartburg“ autora Zorana Žmirića – hrvatskoga kolumnista, glazbenika, zaljubljenika u strip i fotografiju te nagrađivanoga književnika čija su djela prevedena na više svjetskih jezika.

Uz autora, roman, ali i život te karijeru poznatoga hrvatskoga književnika, predstavila je ravnateljica Gradske knjižnice Metković Vesna Vidović.

Radnja romana prati djetinjstvo i mladost dječaka u Rijeci i ljetovanja na Vlaci (kod Opuzena), od kraja sedamdesetih godina u jednoj ‘naizgled običnoj obitelji, nesretnoj na svoj način’. Kroz radnju, pisac nas vodi automobilom marke Wartburg koji predstavlja lajtmotiv na sjećanja kroz sazrijevanje glavnog junaka i njegova odnosa s ocem. Jednostavnost izražavanja glavnog junaka daje mu određenu dozu ozbiljnosti koja će za posljedicu u čitatelju izazvati osjećaj težine u prsima, gorčine koja prati glavnog lika sve dok ne odluči oprostiti. Sebi, a i drugima.

Zoran Žmirić, književnik, kolumnist i glazbenik, do sada je objavio zbirke priča Kazalište sjena, Vrijeme koje nam je pojeo Pac-Man, Putovanje desnom hemisferom i Kaleidoskop; kronologiju riječkog rocka (1979.-2009.) Riječke rock himne; zbirku pjesama Zapisano metkom te romane: Blockbuster, Snoputnik i Pacijent iz sobe 19.

Dobitnik je „Književnog pera“ za najbolju knjigu godine 2009./2010. za Blockbuster koju dodjeljuje Hrvatsko književno društvo, Godišnje nagrade Grada Rijeke u 2011. za stvaralački rad i posebna dostignuća u području kulture tijekom 2010. godine te pobjednik natječaja za super kratku priču CeKaPe-a. Roman Pacijent iz sobe 19 ušao je u finalni izbor za nagradu Tportala za najbolji roman 2019., a iste godine pri dodjeli nagrade “Fran Galović” osvojio je najveći broj glasova čitatelja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije