Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

UDRUGA STUDENATA DOLINE NERETVE

Održan skup na temu: Izazovi budućega strateškog razvoja doline Neretve

Objavljeno prije

U petak 9. kolovoza 2013. u Gradskome kulturnom središtu u Metkoviću, u organizaciji Udruge studenata doline Neretve održan je skup „Izazovi budućega strateškog razvoja doline Neretve“.

Izazovi budućega strateškog razvoja doline Neretve

Na skupu su govorili metkovski gradonačelnik Božo Petrov, gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić te dubrovačkoneretvanski župan Nikola Dobroslavić. Skupu su nazočili i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc.  Aleksa Bjeliš (koji se nazočnima obratio na početku skupa), dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu prof. dr. sc.  Nedjeljko Perić, potpredsjednik Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu Vedran Dodig, predsjednik Udruge mladih liječnika Hrvatske dr. Danko Relić, načelnici i dogradonačelnici ostalih gradova i općina u dolini Neretve, profesori s niza fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te predstavnici velikoga broja studentskih zavičajnih i stručnih udruga te Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu koje uvijek podupire studente u njihovu radu. Govornici su studentima i njihovim gostima opisali sve probleme i ograničenja s kojima se predstavnici lokalne samouprave svakodnevno susreću.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

dr. Božo PetrovMetkovski je gradonačelnik Božo Petrov iznio kratak presjek gospodarskoga stanja u Metkoviću jučer i danas te iznio planove za budući razvoj grada. Naglasio je važnu ulogu studenata i mladih stručnjaka u ostvarenju velikoga broja budućih projekata kao što su poduzetnički inkubator, razvoj turističke ponude u dolini Neretve, ali i sudjelovanje u pisanju projekata koji će biti prijavljeni za kohezijske fondove Europske unije.

Gradonačelnik Ploča Kresimir Vejić zorno je prikazao sve poteškoće koji nastaju zbog prevelike centralizacije i nedovoljno širokih ovlasti jedinica lokalne samouprave te nerazmjera između prevelikih obveza lokalnih vlasti popraćenih premalim pravima. Unatoč tome, izrazio je vjeru da će se stanje u budućnosti promijeniti te da će dolina Neretve bolje iskoristiti sve potencijale koje ima, od prometnoga položaja i luke Ploče do poljoprivrede i turizma koji nije dovoljno razvijen.

GALA HOME 740px

Skup je zaključen predavanjem župana Nikole Dobroslavića koji je istaknuo veliku važnost doline Neretve kao integralnoga dijela Dubrovačko-neretvanske županije. Osim toga, naveo je i niz projekata koji se ostvaruju na županijskoj razini, a bitni su za razvoj infrastrukture i poticanje  gospodarske aktivnosti na hrvatskome jugu.

Glavni su zaključci skupa da predstavnici lokalne vlasti dugoročno planiranje razvoja smatraju iznimno bitnim, a mlade ljude i studente smatraju izvorištem dobrih ideja i inovativnosti te motorima razvoja doline Neretve. Ovaj je skup prvi projekt takve vrste koji su organizirali studenti, a ciljevi su mu bili ukazivanje na velik razvojni potencijal Dubrovačko-neretvanske županije, važnost ravnomjernoga regionalnog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske te poticanje studenata na veći angažman u lokalnoj zajednici.

Nastavi čitati
Dodajte komentar

You must be logged in to post a comment Login

Objavite komentar

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije