Ostanimo u kontaktu

UDRUGA 'ZAJEDNICA PAPE IVANA XXIII.'

Odobreni projekti ‘I ja sam tu’ i ‘#PitajMeKakoSam’ u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb i Srednjom školom Metković

Objavljeno prije

Ministarstvo pravosuđa objavilo je listu odobrenih projekata/programa prijavljenih na natječaj za financiranje projekata/programa udruga usmjerenih pružanju potpore pojedinačnog programa postupanja/izvršavanja kazne zatvora.

Na listi odobrenih projekata nalazi se projekt naziva ‘I ja sam tu‘ kojeg je kreirala Zajednica Pape Ivana XXIII. u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Metković. Provedba projekta financijski je podržana iznosom od 198.425,33 kn.

Nadalje, Zajednica Pape Ivana XXIII kreirala je projekt naziva ‘#PitajMeKakoSam‘ u partnerstvu sa Srednjom školom Metković. Projekt je usmjeren prevenciji nasilja među mladima. Kvalitetu projekta prepoznala je Zaklada Hrvatska za djecu koja je odobrila financijsku potporu u iznosu od 100.000,00 kn.

Kvalitetu navedenog projekta prepoznalo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz natječaj za projekte udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2019./2020. te financijski podržava provedbu projekta iznosom od 111.666,67 kn.

OBILJEŽEN 13. DAN MIMOZA

Županija podržala akciju obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice

Objavljeno prije

Zamjenica župana Žaklina Marević sudjelovala je u akciji obilježavanja 13. Dana mimoza – Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice, u sklopu koje je u subotu ispred Sponze organizirana prodaja mimoza i dijeljenje informativnih letaka i brošura.

Cilj ove akcije je osvijestiti što veći broj žena o važnosti i načinima prevencije raka vrata maternice, koji godišnje u Hrvatskoj ugasi više od stotinu života, akcija se održava u organizaciji Hrvatske lige protiv raka i Lige protiv raka Dubrovnik, a nježan cvijet mimoze odabran je kao simbol ženstvenosti, ali i snage i otpornosti, budući da cvijeta unatoč zimi i hladnoći.

Novac prikupljen u ovoj akciji namijenjen je unaprjeđenju onkološke zaštite na našem području i socijalnoj pomoći liječenima od malignih bolesti.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije