Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

OZLIJEĐENA VELIKA UŠARA IDE NA OPORAVAK

Odgovornim ponašanjem lovaca i brzom intervencijom djelatnika Ornitološkog društva spašena velika ušara Bubo bubo

Objavljeno prije

Bariša Ilić - Sova Bubo bubo

Odgovornim ponašanjem lovaca i brzom intervencijom djelatnika Ornitološkog društva ‘Brkata sjenica’ spašena je velika ušara Bubo bubo. Osvrt Bariše Ilića prenosimo u cijelosti:

– Nakon poziva koji sam danas (subota) dobio na mobitel od našeg sugrađanina gospodina Stipe Kaleba koji kaže da je našao ranjenu sovu odmah odlazimo kod Stipe da ustanovimo o čemu se točno radi. Nakon dolaska i preuzimanja ptice ustanovili smo da se zaista radi o velikoj ušari Bubo bubo kako je naš sugrađanin pretpostavio. Ušaru je pronašao na nasipu obrane od poplava ispod Struge i po njegovu opažanju ptica je sposobna letjeti ali samo pet šest metara što znači da je možda ozlijeđena.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Pregledali smo odmah pticu i učinilo nam se da vidljivih ozljeda nema, ali pri pažljivijem pregledu ustanovili smo da u jednom krilu na vrhu nedostaje pet ili šest velikih letnih pera pa ptica zbog tog ne može normalno letjeti.

Kontaktiram sokolarski centar u Šibeniku i u razgovoru sa Emilijom zaključujemo da je najbolje da pticu prevezemo u centar gdje će ptica biti pomnije pregledana od veterinara i zbrinuta, (biti će joj usađena pera iz baze koju imaju) a nakon rehabilitacije biti vraćena u Metković gdje će biti puštena u prirodu gdje je nađena.

Sveznalica 7400xXpx

Kao što je poznato onima koji prate rad ornitološkog društva ‘Brkata sjenica’ovo nije prvi put da zbrinjavamo ozlijeđene ptice pa želim naglasiti u čemu se ovo razlikuje od prijašnjih zbrinjavanja. Naime, u novinama i na internetu često čitamo da lovci nemilice ubijaju grabljivice, moguće da ima i takvih, ali u ovim slučajevima lovci spašavaju grabljivice.

Stipe je naime lovac i spasio je spomenutu ušaru, a prije nekoliko dana gospodin Ante Kešina koji je također lovac donio mi je doma škanjca kojeg je ošamutio automobil i koji je nakon što je šok prošao mirno odletio.

Želim reći da ozlijeđivanje grabljivica rade neodgovorni ljudi a ne lovci u cjelini, a da je to tako svjedoče ovi primjeri i još neki primjeri kojima sam svjedočio do sada.

Ovim putem ponovo zahvaljujemo gospodi Kalebu i Kešini na brizi za ozlijeđene ptice i vremenu koje su potrošili oko zbrinjavanja ušare i škanjca.

Bariša Ilić
Ornitološko društvo ‘Brkata sjenica’

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije