Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

VELIKE OBORINE IZAZVALE POPLAVE DILJEM HRVATSKE

Od sutra prestanak oborina, slijedi nam sunčan vikend

Objavljeno prije

nebo, sunce-oblak

Ova je jesen rekorder u mnogim sredinama po količinama oborina. Čitava Dalmacija pretrpjela je mnoge štete, mnogi su objekti poplavljeni, Metković u proteklih 24 sata bilježi 28 l/m oborina, a za posljedicu imao je zamućenje izvorišta Prud, gdje voda iz NPKL vodoovoda nije za piće i treba je prokuhavati. Komin i Ploče bilježe čak 60 l/m.

Sinoptičari iz DHMZ najavljuju nam smirivanje ciklone Leona, od petka navečer najavljuju anticiklonu Marko.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Neretva je proteklih dana narasla za 5 metara, ali ispuštanje iz akumulacijskih jezera uzvodno strogo se kontrolira, da ne bi došlo vodenog vala koji bi nizvodno prouzrokovao nevolju. Iako Neretva još raste, sutra bi prestankom ciklone trebalo doći i do veće morskih oseke, tako da ne bi trebalo biti prijetnji Metkoviću i ostalim nizvodnim mjestima.

Sigurno da će ova informacija obradovati mnoge. I neretvanski voćari čekaju lijepo vrijeme kako bi nesmetano mogli nastaviti branje mandarina. U svakom slučaju, dolazak sunčanog vikenda na svakoga će djelovati pozitivno, a mnogi meteropati kojima ova južina i vlaga utječe na raspoloženje, srčane tegobe i povišen tlak će napokon doći na svoje.

Sveznalica 7400xXpx

Veselimo se nadolazećem sunčanom vikendu i još više želimo da su nam sinoptičari točni u prognozi za slijedeća tri dana.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije