Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SASTANAK ŠEFOVA VLADA

Od srijede do petka posebna regulacija prometa u Dubrovniku

Objavljeno prije

Obavještavaju se građani da će zbog održavanja 8. sastanka šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i Narodne Republike Kine kao i održavanja poslovnog foruma zemalja srednje i istočne Europe i Kine koji je u Dubrovniku planiran od 10. do 12. travnja, provoditi posebne mjere osiguranja te će povremeno doći do kraćih zastoja i gužvi:

  1. Povremeno će dolaziti do prekida prometa od Zračne luke Dubrovnik do Grada Dubrovnika i na području Grada Dubrovnika.

U slučaju zastoja ili kraćih prekida u prometu, molimo građane za razumijevanje i strpljenje.

  1. Privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja u Ulici Frana Supila (od trgovine „Pemo“ – ulaz u Gimnaziju – plato Ploča), nastavkom na Hvarsku ulicu do ulaza u parkiralište ispod žičare.
Sveznalica 7400xXpx

Vrijeme privremene zabrane zaustavljanja i parkiranja vrijedi za razdoblje od 10.04.2019. od poslijepodnevnih satima sati do 11.04.2019. do večernjih sati.

  1. Privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja na parkirališnom prostoru u ulici Masarykov put (parking prostor između ulice Masarykov put i Šetalište kralja Zvonimira – ispred kompleksa zgrada Lapadski dvori).

Vrijeme privremene zabrane zaustavljanja i parkiranja vrijedi za razdoblje od 11.04.2019. od jutarnjih sati do 12.04.2019. do poslijepodnevnih sati.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

 Privremena zabrana odvijanja prometa na cesti za brdo Srđ, od Jadranske magistrale – državne ceste D-8 do tvrđave na brdu Srđ.

Vrijeme privremene zabrane odvijanja prometa vrijedi za dan 12.04.2019. od 10 do 13,30 sati.

 Privremeno ukidanje stajališta za vozila taxi prijevoza na platou Vrata od Ploča.

Vrijeme privremenog ukidanja stajališta odnosi se za dane 10.04.2019. i  11.04.2019. u popodnevnim i večernjim satima.

  1. Privremeno ukidanje stajališta za vozila taxi prijevoza u Ulici Iza Grada, tzv. „Paščara“

Vrijeme privremenog  ukidanja stajališta odnosi se za dane 10. i 11. 04.2019. u popodnevnim i večernjim satima.

  1. Privremeno ukidanje stajališta za vozila taxi prijevoza na platou Pile.

Vrijeme privremenog ukidanja stajališta odnosi se za dan 11.04.2019. u kasnim popodnevnim i večernjim satima.

 Privremena zabrana ulaza u Stari grad vozilima koja posjeduju dozvolu ulaska s lokacije Vrata od Ploča.

Vrijeme privremene zabrane odnosi se na 10. i 11. travnja 2019. g. od 17 sati.

  1. Privremena zabrana prevoženja robe i drugih dobara u stari dio grada s pozicije Vrata od Ploča.

Privremena zabrana se odnosi za sva vozila, uključujući i električna, a vrijeme zabrane odnosi se na dane 10. i 11. travnja 2019. g. od 17 sati.

  1. Privremena zabrana zadržavanja turističkim autobusima koji dovoze turiste na razgled Grada na platou Pile.

Privremena zabrana zadržavanja odnosi se na 10. i 11. travnja 2019. g. od 17 do 22 sata. Pojedinačni dolazak autobusa radi brzog iskrcaja turista biti će moguć u navedeno vrijeme na poziciji stajališta vozila taxi prijevoza uz nadzor policije.

Također, obavještavaju se svi građani Dubrovnika da ne iznose otpad u razdoblju od 10.04.2019. g. od 15 sati do 12.04.2019. g. do 19 sati, obzirom da će se ukloniti svi spremnici za komunalni i drugi otpad.

Želimo napomenuti da će policija tijekom provođenja navedenih mjera voditi računa da se promet odvija sa što manje zastoja i čekanja za građane, kao i da se što manje utječe na odvijanje ostalih aktivnosti i događaja u samom gradu.

Molimo građane za strpljenje te ih pozivamo da se pridržavaju uputa policijskih službenika na terenu.

                                                                                              Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

DOM ZA ODRASLE OSOBE I REHABILITACIJU METKOVIĆ

Održan sastanak na temu nadogradnje zgrade te proširenja smještajnih kapaciteta

Objavljeno prije

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković posjetili su tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnik Ivan Ćelić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

S ravnateljicom Doma Vjekoslavom Soldo održali su sastanak na kojem su razgovarali o nadogradnji zgrade Doma te proširenju smještajnih kapaciteta.

Sveznalica 7400xXpx

Naime, Dom u Metkoviću jedina je ustanova u vlasništvu RH na ovom području za smještaj odraslih osoba s invaliditetom te starijih i teško bolesnih osoba. Za obje kategorije postoji lista čekanja s velikim brojem zahtjeva za smještaj. Postojeći kapacitet za smještaj odraslih osoba s invaliditetom je 20, a za starije i teško bolesne osobe 36 korisnika.

Na sastanku je istaknuto kako bi se nadogradnjom zgrade Doma Metković povećali smještajni kapaciteti za 40 korisnika, odnosno za 30 mjesta za starije pokretne i teže pokretne osobe te 10 mjesta za osobe s invaliditetom. Također, u okviru smještajnih kapaciteta za osobe s invaliditetom osigurala bi se dva mjesta za privremeni smještaj koji bi mogli koristiti roditelji koji imaju status roditelja njegovatelja za vrijeme korištenja svog godišnjeg odmora ili u slučaju neke krizne situacije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Inače, Dom Metković, osim usluge smještaja, pruža i socijalne usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka te uslugu psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije