Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OD HRVATSKE DO BEVERLY HILLSA

Vino Terra Madre Rose na pred-Oscar partyu

Objavljeno prije

Beverly Hills, Kalifornija, SAD – 10. ožujka 2023. – Predstavljanje vina hrvatskih vinarki na pred-Oscar partyju u Beverly Hillsu postala je savršena prilika za gđu Renee Pea, generalnu konzulicu Republike Hrvatske u Los Angelesu, razgovarati s gostima o hrvatskom vinarstvu općenito, a u ovom slučaju posebno o hrvatskim vinarkama – iz svih vinskih regija Hrvatske.

Hrvatske vinarke

“Ovaj događaj, pogotovo jer obilježavamo mjesec ženske povijesti, bio je izvrsna prilika za predstavljanje hrvatskih vinarica, rekla je Renee Pea, generalna konzulica Republike Hrvatske u Los Angelesu. “Uzbuđeni smo podići čašu ili dvije hrvatskih vina poput graševine, malvazije, pušipela ili plavca malog u jednom od najboljih restorana na ovom području.”

Sveznalica 7400xXpx

Opća ocjena gostiju bila je da su vina izuzetno kvalitetna, i raspitivali su se gdje se mogu nabaviti.

Gđa Renee Pea, generalna konzulica Republike Hrvatske u Los Angelesu, podiže čašu hrvatskog vina u kultnom restoranu Tatel na Beverly Hillsu.

Kada je u Pitanju Hrvatsko Vino — Move Over Cocktails

Hrvatska vina

Gala svečanost održana je u četvrtak, 9. ožujka u kultnom restoranu “Tatel”, gdje je jedan od vlasnika Rafael Nadal, gdje su gosti uživali u vinima iz sve četiri hrvatske vinske regije.

“Uzbudljivo je vidjeti imena Jasne, Tee, Ane i Gorane isprepletena s imenima filmskih zvijezda, kao što su Jennifer Hudson, Marcia Gay Harden & Eva Longoria i drugih u filmu Tell It Like a Woman”, rekla je Mirena Bagur, osnivačica Croatian Premium Wine Imports, Inc. ., distributer i vinski ambasador za 80+  autohtonih hrvatskih vinskih etiketa koja se isporučuju u većinu američkih država. “Sada, kada su upoznati s kvalitetom hrvatskog vinarstva, samo trebamo naučiti Amerikance kako se izgovaraju nazivi naših autohtonih sorti”, dodala je sa smiješkom Bagur.

#Croatiastrong Žene Daju Podršku Vinarkama

Podršku ženama diljem svijeta i hrvatskim vinarkama pružio je tim #Croatiastrong žena koje su također izgradile karijere u svojim područjima, počevši od diplomate Pea do glumice, spisateljice i producentice Elle Mische te Dr. T, osnivačice Dr. T AntiAging, doktora integrativne medicine i farmacije. Svi oni dali su podršku vinarkama ne samo kušajući vina, već i razgovarajući među gostima o kvaliteti hrvatskog vinarstva.

Ella Mische, glumica, spisateljica, producentica i Dr.T, osnivač Dr. T Antiaging integrativne medicine, obje rođene Hrvatice, ponosno pijuckaju hrvatsko vino na zabavi prije Oscara.

Zvijezde

Dynamita Productions u suradnji s Iervolino & Lady Bacardi Entertainment, Tatel & Smirnoff organizirali su “ILBE gala” za kolege iz industrije kako bi proslavili svoje filmove, uključujući filmove koji slave ulogu žena u društvu diljem svijeta.

Generalna konzulica Pea sa Sofijom Milos iz CSI Miami i s dobitnicom Oscara i Zlatnog globusa za najbolju sporednu glumicu, Mirom Sorvino

Generalna konzulica Renee Pea i Ella Mische, glumica, spisateljica, producentica na zabavi prije Oscara, probaju vina hrvatskih vinarki

Hrvatska vina distribuiraju se diljem Kalifornije, a mogu se isporučiti i u većinu američkih država putem internetske trgovine www.CroatianPremierWine.com .

Za više informacija: info@CroatianPremiumWine.com ili slijedite @croatianpremiumwine.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić na konferenciji ‘Promocija Europskog socijalnog fonda plus’

Objavljeno prije

Na konferenciji „Promocija Europskog socijalnog fonda plus“ koju su otvorili župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš predstavljene su mogućnosti iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) koje su na raspolaganju Republici Hrvatskoj u novom proračunskom razdoblju EU. ESF+ glavni je instrument Europske unije za ulaganje u četiri ključna područja: ulaganje u zapošljavanje i povećanje razine vještina, socijalna politika, obrazovanje i cjeloživotno učenje te ulaganje u zdravstvenu i dugotrajnu skrb.

Župan Dobroslavić zahvalio je Vladi RH na dosadašnjoj podršci u razmjeni informacija u provedbi projekata podržanih EU sredstvima na području Dubrovačko-neretvanske županije. Izrazio je zadovoljstvo posebnim naglaskom stavljenim na strukovno obrazovanje, što je naša županija prepoznala kroz provedbu projekta Turističko ugostiteljske škole Dubrovnik, „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik”, ukupne je vrijednosti preko 10 milijuna eura. Također, kroz novi program naglasak je stavljen na socijalnu zaštitu te kvalitetne i dostupne socijalne i zdravstvene usluge poput primjera projekta „Josipov dom“ (centar za pomoć žrtvama nasilja), sigurne kuće za žene žrtve nasilja. Župan je pritom spomenuo i niz projekata „Unapređenja usluga u predškolskim ustanovama“ te dugogodišnji projekt „Pomoćnika u nastavi“. Naglasio je važnost uloge Regionalne agencije DUNEA u provedbi navedenih programa kroz pružanje tehničke pomoći u pripremi i prijavi istih. „Mi ćemo kao i dosada pratiti natječaje i prijavljivati se na javne pozive i vjerujemo da će provedba ESF+ programa doprinijeti uravnoteženom regionalnom razvoju“ zaključio je izlaganje župan župan Dobroslavić.

Državni tajnik Ivan Vidiš podsjetio je kako je Hrvatska u posljednjoj godini korištenja sredstava iz ESF-a za razdoblje 2014.-2020., kojima je glavni cilj bio stabilizacija tržišta rada te da su na redu prvi javni pozivi i korištenje sredstava iz novog ESF+ fonda. Za sljedeće programsko razdoblje najavio je tri programska cilja za iskorištavanje sredstava iz ESF+, prvi od kojih je dostizanje stope zaposlenosti od 75 posto, drugi je uključivanje 55 posto odraslog stanovništva u proces cjeloživotnog obrazovanja dok je treći smanjenje za više od 300 tisuća građana koji su u riziku od siromaštva, a što će se odraditi u suradnji s drugim mjerama i fondovima.

Sveznalica 7400xXpx

Uz ostale govornike na konferenciji je sudjelovao i zamjenik voditelja jedinice ESF fonda iz Europske komisije Michael Morass, nadležne za Njemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku. Republici Hrvatskoj će u novom sedmogodišnjem razdoblju biti na raspolaganju 2,27 milijardi eura iz Europskog socijalnog fonda plus za ciljeve podizanja zaposlenosti, cjeloživotnog obrazovanja i smanjenja rizika od siromaštva.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije