Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

OD 25. RUJNA POČINJE OTKUP MANDARINA

Očekuje se urod 60 posto manji od prošlogodišnjeg, a prosječna cijena oko 2,5 kn

Objavljeno prije

Neretvanska mandarina

Neretvanski proizvođači vrše zadnje pripreme za početak ovosezonske berbe ranih sorti mandarina. Po najavama otkupljivača, otkup počinje 25. rujna. Ovogodišnji urod je manji preko 60 posto od prošlogodišnjeg, tako da bi trebalo biti ubrano oko 30 tisuća tona ovog agruma.

Cijena nije dogovorena, ali zbog manjeg uroda očekuje se da bi prosječna cijena mogla iznositi oko 2,5 kn po kilogramu. U razgovoru sa proizvođačima, proizvođači ističu ispod 3 kn po kilogramu se ne isplati proizvoditi, svake godine zahtjevi su veći, a cijena manja. Ne žele zapustiti svoje nasade, jer od iduće godine mandarina iz Neretve starta sa certifikatom zaštićene oznake izvornosti.

Poznato je da mandarina s ovog područja ima izvrsne nutritivne vrijednosti, te se proizvođači nadaju da zbog svoje kvalitete neretvanska mandarina će moći biti plasirana ubuduće po višim cijenama od konkurencije. Otkupljivačima i ove godine ostaje problem plasmana na ruskom tržištu, ali kako kažu, zbog manjeg uroda neće biti problem plasirati kompletan ovogodišnji urod.

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije