Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

Raspisani javni pozivi za dodjele potpora poduzetnicima u iznosu od milijun kuna

Objavljeno prije

Danas su na mrežnim stranicama Grada Metkovića raspisana i objavljena dva javna poziva za dodjelu potpora metkovskim poduzetnicima.

Prvi je Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa COVID – 19, a tekst Javnog poziva i sve detalje s pripadajućim obrascima možete vidjeti i preuzeti na sljedećoj poveznici.

Drugi je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora iz Programa mjera poticanja poduzetništva u gradu Metkoviću za 2020. godinu, a tekst Javnog poziva i sve detalje s pripadajućim obrascima možete vidjeti i preuzeti na sljedećoj poveznici.

Javni pozivi otvoreni su u razdoblju od 5. studenog do 19. studenog 2020. godine, nakon čega se obrađuju prijave. Prijave su rangiraju sukladno ostvarenom broju bodova, a ukoliko dva ili više prijavitelja imaju jednak broj bodova, prednost ima onaj prijavitelj koji je ranije predao zahtjev.

Ovim putem pozivam sve metkovske poduzetnike da prouče javne pozive i da se ukoliko ostvaruju uvjete propisane javnim pozivima prijave i ostvare pravo na potporu.

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Policija se oglasila zbog prevelikog upita građana o 12-satnom prelasku granice

Objavljeno prije

Zbog povećanog broja upita građana oko uvjeta prelaska državne granice zbog kojih hrvatski državljani mogu putovati u treće zemlje (BiH, Srbija, Crna Gora) i tamo boraviti najduže 12 sati, te se vratiti u RH bez obveze negativnog PCR testa i propisane samoizolacije dostavljamo dodatno pojašnjenje:

Iznimka koja je predviđena Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je na snazi od 14. siječnja ove godine odnosi se na  osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili imaju neki drugi gospodarski interes u Republici Hrvatskoj ili iz istih razloga putuju u treće zemlje gdje se neće zadržavati duže od 12 sati.

Nemoguće je predvidjeti sve nužne osobne ili poslovne razloge i taksativno ih navesti,  ali nužnost kao iznimka podrazumijeva isključivo nepredviđeni,  neplanirani, neočekivani ili neodgodivi događaj (primjerice smrt člana obitelji, dolazak radi uzdržavanja člana obitelji za što je potrebno posjedovati dokument nadležnog tijela o uzdržavanju i sl.), ili višu silu na koju se nije moglo utjecati (npr. elementarna nepogoda, nastanak štete na imovini i sl.) i koji svakako zahtijevaju fizičku nazočnost osobe.

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije