Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

BLAGDAN JE SV. NIKOLE, OMILJENOG SVECA U METKOVIĆU

Obiteljima koje danas slave, posebno na desnoj strani gdje je zaštitnik župe, čestitamo blagdan sv. Nikole

Objavljeno prije

Mnoge su čizmice jutros bile pune slatkiša, a možda su nekima stigle i šibe. Blagdan je svetog Nikole, omiljenog sveca u Metkoviću. Svim našim sugrađanima koji danas slave, posebno s desne strane gdje je zaštitnik župe, čestitamo blagdan sv. Nikole, a sugrađanima/kama koji nose njegovo ime čestitamo imendan.

U Župi sv. Nikole biskupa u 10,30 sati je svečana sveta misa s procesijom. a u 18 h sveta misa sa blagoslovom djece.

Sveti Nikola je zaštitnik djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika, otoka Sicilije i pariškog sveučilišta te mnogih gradova širom svijeta.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zašto sveti Nikola nosi darove

U blizini roditeljske kuće sv. Nikole, u gradu Miri, živio je čovjek, nekad bogat, ali izgubio je carsku službu i sav imetak. Imao je tri kćeri, koje bi se mogle udati, ali im nije mogao dati miraza. I odlučio je trgovati njihovom ljepotom i mladošću, kako bi zaradio.

Legenda kaže da je Nikola tijekom noći potajno tri puta napunio vrećicu siromašne obitelji zlatom kako bi otac mogao udati kćeri i kako bi spasio njihovo poštenje i dobar glas.

Otac je htio vidjeti tko to puni njegovu platnenu vrećicu pa ga je u zasjedi čekao nekoliko noći. I doista, baš kad sv. Nikola ubaci svoj dar i za najmlađu kćer, skoči otac, stigne neznanca i prepozna u njemu Nikolu. Unatoč zaklinjanju neka šuti, sretni otac je razglasio po cijelom mjestu radosnu vijest.

Drugi kraj priče kaže da je Nikola vidio da ga otac djevojaka čeka, pa se domislio, popeo na krov i zlatnike ubacio kroz dimnjak. Kako su se na otvorenom ognjištu sušile čarape, zlatnici su pali u njih, i od tuda dolazi stavljanje poklona bilo u čarape ili čizmice, i Djed Mraz koji poklone spušta kroz dimnjak.

OBNOVA PARKETA I UGRADNJA OBLOGE

Završeni radovi na obnovi Gradske sportske dvorane

Završeni radovi na projektu obnove parketa te ugradnje obloge u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću

Objavljeno prije

Jučer je održana primopredaja radova projekta obnove parketa te ugradnje obloge u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću, sufinanciranoga od strane Ministarstva turizma i sporta RH. Primopredaji su nazočili načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport u Ministarstvu turizma i sporta Darko Vučić, predstavnici izvođača i nadzora radova te Grada Metkovića.

Ukupan iznos investicije je 64.319,99 eura s PDV-om (484.618,98 kn), a od strane Ministarstva turizma i sporta RH Gradu Metkoviću odobreno je 41.197,16 eura (310.400,00 kn). Ostatak sredstava za realizaciju ovoga projekta Grad je osigurao iz vlastitoga Proračuna.

U sklopu radova obavljeno je temeljito brušenje parketa u tri faze, izvlačenje linija sportskih terena za rukomet, košarku i odbojku, nanošenje odgovarajućih slojeva laka te ugradnja antibakterijske i vatrootporne sigurnosne gumene obloge na zidove kojom se sprječava mogućnost ozljeda svih korisnika Gradske sportske dvorane.

– Riječ je o još jednom projektu ulaganja u sportsku infrastrukturu kojim želimo osigurati kvalitetnije uvjete za sportaše te potaknuti što veći broj djece i mladih na bavljenje sportom! – istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije