Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

UDRUGA VETERANA 4. GARDIJSKE BRIGADE

Obilježeno 10 godina rada Udruge i 27. obljetnica A satnije ZNG-a Metković

Objavljeno prije

0306_Udruga verterana 4. GRB, A satnija ZNG-a Metković, padobranski skokovi (99)

U Metkoviću se danas, polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu kralja Tomislava, mimohodom i padobranskim skokovima na igralištu NK Neretve, obilježila 27. obljetnica A satnije ZNG-a Metković, prve postrojbe HV u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, i 10 godina rada Udruge veterana 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije.

U obljetnici su sudjelovali predstavnici braniteljskih udruga iz Hrvatske i BiH, udruge obitelji poginulih hrvatskig branitelja iz Metkovića, Udruga veterana 4. gardijske brigade i drugih postrojbi iz Domovinskog rata, sudionici ženske biciklističke utrke Primavera, motoristi, Gradska glazba Metković, predstavnici gradova i općina iz doline Neretve, obitelji veterana i hrvatskih branitelja te drugi građani koji su željeli dostojanstveno popratiti događaj, uz pomoć vatrogasaca, policajaca i djelatnika hitne medicinske pomoći.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Nekadašnji zapovjednik satnije A satnije ZNG-a Metković, Dane Rendulić sjetio se početaka satnije, oformljene 1. lipnja 1991., i rekao da se dobrom voljom došlo do pobjede:

– Ovo je izuzetno težak dan, ali i dan ponosa i slave A satnije Zbora narodne garde Metković. Kad je ušla u sastav 4. gardijske brigade, izvršila je veličanstvenu zadaću obranivši dolinu Neretve i Metković, a nakon toga i druga područja u Hrvatskoj i BiH. 91. je bilo grozno, ali nosila se snaga bez oružja. Nismo imali oružja, ali imali smo dobru volju, a 95. smo imali volju, snagu i oružje i to je dovelo do pobjede – rekao je Rendulić.

Sveznalica 7400xXpx

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan rekao je da se Grad Metković sa zhvalnošću sjeća svih poginulih hrvatskih branitelja.

– Da nije njih bilo, ne bi ni nas bilo. Dok sam ja gradonačelnik, uvijek ćemo se brinuti o braniteljima i obiteljima pogunulih branitelja. (A satnija ZNG-a Metković) se postrojila prije 27 godina i zaista svi možemo biti ponosni na sve što su napravili za nas – rekao je Milan.

Obilježavanje je započelo prigodnim programom na Trgu kralja Tomislava koji je vodio Vinko Liska Vuković te se počast poginulim hrvatskim braniteljima odala i minutom šutnje. Prisutnima se obratio i zapovjednik Dane Rendulić te je molitvu predvodio don Miroslav Rubić.

Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, okupljeni su se, s velikom hrvatskom zastavom, u mimohodu od Trga kralja Tomislava, pored fontane i kroz ulicu Ante Starčevića i Sportsku ulicu, uputili prema igralištu NK Neretve gdje je deset padobranaca Aero kluba Sinj izvelo spektakularne skokove padobranima na igralište. Padobranci su stigli helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MI-8 te te su iskočili s visine od 1200 metara noseći zastave Republike Hrvatske, Metkovića, Udruge veterana 4. gardijske brigade i Sinja, a i helikopter je nekoliko puta, u niskom letu preletio igralište Iza vage.

Branitelji su obilježvanje obljetniva nastavili bućanjem u Vidu, a kako je izledalo danas na ulicama Metkovića i na igralištu NK Neretve, pogledajte u fotogaleriji.

Tekst/Foto: Marija Jeramaz, Metković NEWS

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije