Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

Udruga Prijatelj

Obilježen Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom

Objavljeno prije

U sklopu obilježavanja Nacionalnog dana cerebralne paralize Danijela Raič, bacc. accupational therapeut je održala učenicima Osnovne škole Stjepana Radića predavanje na temu: pristup i komunikacija osobama sa cerebralnom paralizom i djeci s invaliditetom.
Problemi osoba s cerebralnom paralizom, njihovih obitelji i osoba koje o njima skrbe, uza sva dugogodišnja nastojanja Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize i ove Udruge, u široj javnosti ali i među onima od kojih se to očekuje, još uvijek nisu dovoljno poznati i prepoznati. Želimo da se građani više senzibiliziraju s problemima s kojima se susreću osobe s cerebralnom paralizom kako bi se poboljšala njihova kvaliteta života. Ciljevi su nam:

  1. Informirati i povećati znanje i svjesnost građana i osoba s cerebralnom paralizom te njihovih obitelji o tome što je cerebralna paraliza a što nije,
  2. Naglasiti medicinske, psihološke, socijalne i ekonomske aspekte cerebralne paralize,
  3. Upoznati nadležna ministarstva, organe lokalne uprave i samouprave kao i medije o problemima osoba s cerebralnom paralizom,
  4. Promijeniti sliku o cerebralnoj paralizi i dopustiti osobama s cerebralnom paralizom da imaju svoje mjesto u društvu,
  5. Postići bolje razumijevanje i prihvaćanje osoba s cerebralnom paralizom od strane odgajatelja u vrtićima, nastavnika u školama, predavača i kolega na fakultetima i visokim učilištima, poslodavaca i drugih zaposlenika, te cjelokupne javnosti.

Ministrica Opačić je povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom istaknula da će Ministarstvo socijalne politike i mladih podržati sve one programe koje pružaju direktnu uslugu korisnicima jer ukoliko bi se ti programi ugasili, djeca i odrasli koji imaju potrebu za tom vrstom potpore, ostali bi bez pomoći koja im je potrebna. Također je istaknuto da Ministarstvo razmatra koje usluge od postojećih može dodatno ojačati zajednici jer je puno efikasnije razvijati postojeće usluge i dizati ih na određenu razinu nego li kreirati nove.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije