Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

SOCIJALNA INTEGRACIJA STARIJIH OSOBA U ŽIVOT ZAJEDNICE

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Objavljeno prije

Udruga DOBRA

Danas je udruga DOBRA, zajedno sa suradnicima udrugom Otac Ante Gabrić i Domom za starije osobe i rehabilitaciju u sklopu projekta Socijalna integracija starijih osoba u život zajednice obilježila Međunarodni dan starijih osoba, koji se inače slavi 1. listopada.

U sklopu obilježavanja sudjelovali su korisnici programa Pomoć u kući sa područja grada Metkovića, općina Kula Norinska, Pojezerje i Zažablje, te korisnici Doma za starije osobe i rehabilitaciju.

Prilikom druženja korisnici su imali priliku upoznati se sa svojim pravima kroz predavanje „Pravo za starije“, doznati informacije o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju koje je vodila Ivana Družijanić, inače pravna savjetnica u udruzi DOBRA.

Predavanjem  „Uloga bake i djeda u današnjoj obitelji“ magistra socijalnog rada Vilma Martić iz Centra za socijalnu skrb Metković na vrlo zanimljiv način podsjetila je prisutne na važnost uloge baka i djedova u životima njihovih unuka. Bogato životno iskustvo baka i djedova od neprocjenjive je važnosti za obitelj, ali i za cijelo današnje društvo. Njihova mudrost i poznavanje pravih životnih vrijednosti pomaže im da na drugi način sagledavaju životne probleme i postave životne prioritete. Bake i djedovi ne nose teret svakodnevnih obveza oko djece koji nose roditelji pa su tako bolje prihvaćeni od djece i mogu si priuštiti da u tom odnosu budu opušteni i neopterećeni. Kroz ovo predavanje naglašena je važnost djedova i baka, ali i svih starijih osoba kako u obitelji, tako i u društvu.

Projekt Socijalna integracija starijih osoba u život zajednice financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a partneri na projektu su grad Metković i Centar za socijalnu skrb Metković.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije