Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ

Nove stipendije za konobare i kuhare

Objavljeno prije

Foto: Srednja škola Metković/ Rade Nikoletić

Foto: Srednja škola Metković/ Rade Nikoletić

U suradnji sa hotelskom kućom Hoteli Živogošće, našoj školi opet su odobrene nove stipendije sa još boljim uvjetima u odnosu na one prije dvije godine.

Radi se o novih 17 stipendija 11 za kuhare i 6 za konobare. Učenici su ovo ljeto obavljali stručnu praksu u dva hotela u Živogošću i Igranama, te su svojim radom i zalaganjem zaslužili ovu nagradu. Stipendija po učeniku iznosi 1400kn mjesečno koju će učenici primat od 01.09.do 01.06., a nakon toga idu u hotel na obavljanje stručne ljetne prakse koja će im također biti plaćena. Nakon završenog školovanja dužni su za hotel odraditi samo jednu godinu koja je također plaćena.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Važno je napomenuti da uz ove uvjete djeca imaju dva dnevna obroka i smještaj koji je osigurao hotel. Nama kao mentorima je zaista iznimna čast i zadovoljstvo što smo povezani sa ovako velikim hotelskim kućama, i da imamo učenike koje udovoljavaju njihovim uvjetima i standardima. Hotelski management nam je obećao rotaciju učenika kroz sve njihove poslužne i kuhinjske odjele. Tako da će kuhari proći sve odjele od hladne kuhinje do slastičarnice, a konobari od banketa do koktel barova i sl.

Našim učenicima ponuđena je velika prilika, te je sad na njima da još više pokažu svoje znanje, vještine i kompetencije kako bi što prije napredovali u svojoj gastronomskoj struci. Želimo im puno uspjeha u njihovoj daljnjoj karijeri, te da što prije potpišu Ugovore o radu. Ovo je još jedan dokaz da tko god upiše ova zanimanja konobar – kuhar ide odmah nakon završene škole na posao.

Rade Nikoletić, prof.

PROMETNA NESREĆA KOD KOMINA

U sudaru četiri osobna vozila nastala velika materijalna šteta

Objavljeno prije

U petak oko 8:00 došlo je do prometne nesreće na Jadranskoj magistrali između Komina i Opuzena.

Kako su nam rekli iz OKC-a, u nesreći su sudjelovala četiri osobna vozila, a kako doznajemo dva su se sudarila frontalno. Tri vozila su stranih registracijskih oznaka dok je jedno vozilo dubrovačkih registracija. U sudaru je ozlijeđena jedna osoba.

Promet se odvija bez zastoja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije