Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

ZA 36 ČLANOVA GLAZBE

Nova odijela Gradskoj glazbi Opuzen

Objavljeno prije

glazba-opuzen

Nova odijela, koja će zamijeniti stara i dotrajala, nabavljena su zahvaljujući inicijativi i angažmanu nekoliko građana Opuzena, ponajprije Milojka Glasovića, Zdravka Ćulića, Andree  Šimović, Renata Drljepana, Miće Čovića. „Zadnja odijela su im kupljena prije više od dvadeset  godina.

Naša gradska glazba je vrlo uspješno i  kvalitetno društvo sa dugogodišnjom tradicijom i zavrjeđuju ovu našu aktivnost, rekao je Milojko Glasović, inicijator akcije.

Inicijativu za osnivanjem Gradske glazbe u Opuzenu dali su glazbari iz susjedne Hercegovine iz malog mjesta Trebižat, kao i glazbari iz susjednog mjesta  Komin.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Gradska glazba u Opuzenu je osnovana 16. lipnja 1946. godine. Prvi instrumenti prikupljeni su od talijanske vojne glazbe, koja je nakon kapitulacije Italije 1943. godine ostavila u Opuzenu dobar dio instrumenata, od kojih se neki koriste i danas. Opuzenci su do sada imali veliki broj nastupa, a nastupali su na smotrama puhačkih orkestara u Makarskoj, Čapljini, Metkoviću, Pločama, Stonu, Dubrovniku, Ljubuškom, Slavonskom Brodu, Korčuli, Braču, Visu itd, te u Austriji, Slovačkoj.

Uz puhački orkestar, nekoliko godina je djelovao i mali jazz orkestar, koji je bio sastavljen od opuzenskih glazbara. Danas najveći udio u Glazbi imaju mladi glazbari koji pohađaju osnovnu školu i srednju školu. Zdravko Čulić izrazio je nadu da će nova odijela mladim glazbarima dati dodatni poticaj u radu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Prenosi Ante Šunjić za dubrovacki.hr

SMOTRA FOLKLORA JADRANSKE HRVATSKE

Koncertom Marijanskih pučkih napjeva završena 39. Smotra folklora ‘Na Neretvu misečina pala’

Objavljeno prije

Foto: Župa Sv. Ilije proroka Metković

Koncertom Marijanskih pučkih napjeva u crkvi sv. Ilije Proroka u nedjelju je tradicionalno završena 39. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’.

Na samome početku prisutne je pozdravio župnik fra Denis Šimunović, a uime organizatora prof. Vidoslav Bagur. Program je vodila Romana Gabrić.

Nastupili su Župni zbor Župe sv. Ilije Metković, Župni zbor Župe Gospe Karmelske Bagalović, Pučki pivači Župe Srca Isusova i Marijina s Mliništa, Ženska pjevačka skupina ‘Podrujničke’, KUD Sveti Stipan iz Opuzena, Pučki pivači KUD-a Ploče – Pjevačka skupina ‘Neretvanke’, Pučki pjevači Župe presvetoga Trojstva Rogotin, Ženska vokalna skupina KUD-a Sveti Stipan Opuzen, Borovčanke Maja i Zora, KUD Metković – Leona i Antea, Klapa ‘Strada’ Opuzen, KUD ‘Pokupljanka’ Brest Pokupski te Ženska Pjevačka skupina KUD-a Metković uz pratnju Mandolinskoga orkestra KUD-a Metković. Koncert je tradicionalno završio zajedničkom izvedbom svih sudionika ‘Zdravo djevo’.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Više fotografija možete pogledati na stranici Župe sv. Ilije proroka. 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije