Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PRIČAJMO PO STARINSKI

Noć muzeja ’23. u Prirodoslovnom muzeju Metković

Objavljeno prije

Posljednji petak u siječnju tradicionalno je rezerviran za Noć muzeja koja se ove godine odvija pod krilaticom ‘Muzeji su važni!’. Nadamo se da ćete 27. siječnja od 18 sati rado pohoditi  Neretvanske muzeje, a među njima i Prirodoslovni muzej Metković koji će biti otvoren do 22 sata.

Ovo je večer bez interneta, važna je živa riječ  i sjećanja koja  će se nakon ove Noći muzeja prenositi i dalje od usta do usta.

„Pričajmo/ učimo/ dijelimo sjećanja po starinski u muzeju“ od  19 do 21 sati.

S vama će naši sugrađani podijeliti svoja siječanja  ma sadnju i otkup duha u zgradi Vage, kako je bilo živjeti u njoj, lovne  i ribolovne zgode i nezgode, kako je bilo živjeti u Metkoviću i Neretvi tih davnih godina  kada je i ova naša prekrasna zbirka nastala.

Naravno da ste svi pozvani uz topli čaj prisjetiti se svojih doživljaja ili podijeliti sjećanje na priče svojih starijih ukućana.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Napomena: Posjet svim stalnim i izložbenim postavima u Noći muzeja je besplatan u terminu od 18 do 22 sat.

U ORGANIZACIJI GRADSKE KNJIŽNICE METKOVIĆ

U Metkoviću održan književni susret s Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem

Objavljeno prije

U organizaciji Gradske knjižnice Metković sinoć je u Gradskome kulturnom središtu održan književni susret s Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem, poznatim hrvatskim književnim parom.

U razgovoru s ravnateljicom Gradske knjižnice Metković Vesnom Vidović govorili su o knjigama i pisanju, o prijateljstvu, životnim osloncima, književnosti i vječitim pitanjima koja su iznimnim književnim talentom obrađena u njihovom bogatom opusu.

Julijana Matanović, hrvatska je književnica koju osjećamo kao prijateljicu, a njezinu knjigu kao sigurno utočište. I kao spoznaju koliko je život lijep unatoč životnim preprekama.Već od prve knjige tematiziranje literature stalno je mjesto proze Julijane Matanović. Prepliće književno-znanstveni i beletristički stil, koristi intertekstualne i metafikcijske postupke, a kao polazišta nerijetko koristi autobiografske elemente i građu s kojom radi kao sveučilišna profesorica književnosti.

Pavao Pavličić, hrvatski je književnik u čijem bogatom proznom opus čitamo fantastične trilere, napete krimiće kojih se radnja odvija u poznatom nam prostoru. Kroz svoje romane pisao je i o pitanjima umjetničke originalnosti i autorstava, o ispreplitanju umjetnosti i zbilje, dobra i zla, zaborava i pamćenja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije