Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

MJESEC HRVATSKIH RIJEKA

Neretva među sedam riječnih čuda Hrvatske

Objavljeno prije

Povodom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji provodi se WWF-ova kampanja “Mjesec hrvatskih rijeka“ u kojoj se sedam hrvatskih rijeka među kojima je i Neretva predstavljaju kao „Sedam riječnih čuda Hrvatske“.

Cilj kampanje je upozoriti na ugroženost rijeka uslijed neodrživog razvoja vodne infrastrukture te osiguranje potrebne zaštite i kvalitetnije upravljanje.

U Mjesecu hrvatskih rijeka Svjetski fond za zaštitu prirode (WWF) s partnerskim organizacijama organizira brojne aktivnosti na sedam rijeka. Partneri kampanje na području Dubrovačko-neretvanske županije su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i Udruga Lijepa Naša iz Ploča. Oni su bili domaćini organiziranog okruglog stola održanog u restoranu Villa Neretva. Tema je bila rijeka Neretva – jedan od riječnih bisera Hrvatske. O zaštićenim prirodnim vrijednostima na području delte Neretve govorila je mr. Marija Crnčević, a dr. Branko Glamuzina o neretvanskoj jegulji.

Sveznalica 7400xXpx

 

Rezime njihovih izlaganja poslušajte u kratkim razgovorima koje je vodila Jadranka Bulić (Radio Delta).

Razgovor – Crnčević

[ca_audio url=”https://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/07/0507_mr-Marija-Crncevic.mp3″ width=”640″ height=”27″ css_class=”codeart-google-mp3-player” autoplay=”false”]

 

Razgovor – Glamuzina

[ca_audio url=”https://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/07/0507_dr-Branko-Glamuzina.mp3″ width=”640″ height=”27″ css_class=”codeart-google-mp3-player” autoplay=”false”]

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije